Som ni märkt har jag inte hunnit med bloggen på hela Juli heller, livet rullar på i en hiskelig fart.
Här kommer lite bilder och lite berättelser av det jag minns såhär i efterhand den 19.7 !

JULI 2021 
Våra starter i Juli
31 Juli Intermediaire 1 
1 Juli Torsdag
CT hit och vi jobbade både Rosse och Dianella. Rosse jobbade mest med trav i olika rörelser och nyanser. 
2 Juli Fredag
HB här 08.00 och idag var det runt hb höft som hon knådade mest. Märks att bromsarna är jobbiga, han sparkar mest med hb mot dem. Jag jobbade på Coop 12.00 till 17.00 och vid 18.30 la alla kassor av ! Det visade sig att plattformen som Coop ligger på ( alla datorer och kassor ) blivit Randomkapad. Stor Stor kalabalik på Coop i hela Sverige utbröt såklart. 
Det jobbades hela natten men ingen lösning i sikte. 

3 Juli Lördag
CT kom till mig och vi jobbade båda hästarna. Jag tycker Rosse blivit lite kvickare stundtals, och är bra att sitta på i traven stundtals. Det tar sig, det tar sig :). Åkte först till HISTA och hade träningar och sen till kaoset på Coop för att jobba 15-21. Butiken var helt stängd men vi öppnade för paketkunder som genom ett plakat på ytterdörren hänvisades att ringa in till oss och sen bli insläppta ensamma. Skönt att det fungerar men facinerande att merparten av dessa paketkunder frågade "kan jag inte bara få köpa ... när jag ändå är här ? "
Ibland undrar jag hur folk har överlevt till vuxen ålder när de är så satans korkade. Märkligt. 
Tänk om jag fick svara det jag ville svara i sådana lägen :). Istället för att bli uppretad har vi som jobbar vänt detta till ett nöje :), och vi TÄNKER det vi vill säga men svarar " Näej tyvärr går det inte just nu ".  Coop jobbade på febrilt och eftersom vi redan var en av 10 pilotbutiker som redan 1.7 hade fått igång appen SCAN &PAY så kunde vi efter säkerhetskoll hjälpa folk igång att handla via den. PHU !

4 Juli Söndag
CT hit på morgonen och vi jobbade båda hästarna. Rosse gjorde galoppjobb och var jätteduktig. Efter hade jag träningar här på Länna Bruk innan jag åkte till Coop för 15-21.  Nu stod vi i dörren varannan timme och hjälpte folk igång med Appen och inne i butiken varannan timme och svarade på frågor samt hjälpte kunder med handlingen. Då vi fått jordgubbar i mängder på morgonen skänkte vi en låda till alla kunder som handlade hos oss trots strulet. Vi kallade dem " tackförtålamodsjordgubbar " och de flesta var glada och trevliga. En gubbe sa spydigt till mig att " Coop måste vara mer noga med vilka man samarbetar med, det är faktiskt vi kunder som äger och det här är skandal ". Jag bad honom vänligt berätta för mig vilken plattform som i framtiden INTE kommer bli hackad, så lovar jag att jag ska framföra detta till ledningen. Han blev inte gladare men det kändes skönt att vänligt få bolla tillbaka frågan till denna smarta expert :). Men de flesta kunderna är förstående och bekymrade på ett deltagande sätt. 
210702 HB dax är mmmmm....
210702 HB dax är mmmmm....
210703 Alicia och jag höll glädjen uppe trots alla svårigheter. Kolla fina väggmålningen vi har i butiken :) kom gärna och hälsa på !
210703 Alicia och jag höll glädjen uppe trots alla svårigheter. Kolla fina väggmålningen vi har i butiken :) kom gärna och hälsa på !
Stapeln med jordgubbar var från början högre än mig, och när alla kunder fått en låda gratis som "tack för tålamodet med strulet " var det bara dessa kvar när dagen var slut.
Stapeln med jordgubbar var från början högre än mig, och när alla kunder fått en låda gratis som "tack för tålamodet med strulet " var det bara dessa kvar när dagen var slut.
Ladda gärna ner denna app i din telefon :).Jättesmidig och lätt att handla genom när du är inne i butiken :)
Ladda gärna ner denna app i din telefon :).Jättesmidig och lätt att handla genom när du är inne i butiken :)
Obehagligt när detta meddelande från Hackers dök upp på alla skärmar på alla Coop.
Obehagligt när detta meddelande från Hackers dök upp på alla skärmar på alla Coop.
210704
210704
5 Juli Måndag

6 Juli Tisdag

7 Juli Onsdag

8 Juli Torsdag


9 Juli Fredag

10 Juli Lördag

11 Juli Söndag
 
210706 Pernilla och Delecto QRE var här för genrep inför Falsterbo. Kul jobb :)!
210706 Pernilla och Delecto QRE var här för genrep inför Falsterbo. Kul jobb :)!
210707 Mamma i kantarellskogen
210707 Mamma i kantarellskogen
210708 Alla tre på samma bild :)
210708 Alla tre på samma bild :)
210707 Mammabad
210707 Mammabad
210708 Maria och Icaroz var här och dressyrade på banan med vagn. Superkul träning :).
210708 Maria och Icaroz var här och dressyrade på banan med vagn. Superkul träning :).
210707 skogens guld
210707 skogens guld
210708 Banan redo för träning :)
210708 Banan redo för träning :)
12 Juli Måndag

13 Juli Tisdag

14 Juli Onsdag

15 Juli Torsdag


16 Juli Fredag

17 Juli Lördag

18 Juli Söndag
 
19 Juli Måndag
Rosse och jag åkte idag trots värmen till KvK och tränade. Det var efterlängtat och nu när CT är borta på semester i 3 veckor måste jag ju ha stöd från backen. Roligt att få hjälp en sån här dag då jag hade lite för lite energi i Rosse, det är ju det som är vårt stora bekymmer men vi fick till ett jättebra pass ändå. Jag blir lite vilse men börjar komma in i att rida långsamt men med mer studs ändå. Precis som jag säger till alla elever men som är så svårt att komma rätt i själv :). Och det är ju svårt. Skitsvårt det vi jobbar i nu. 
Vi fick idag sällskap av Camilla Söderbom så timmarna i bussen gick fort trots broöppning påväg hem. Tack för en trevlig dag :)

20 Juli Tisdag
Veronica och jag red ut tillsammans på fm. Det var svalt och nästan inga flygfän :). Vi red runt Valnars och jag galopperade lugnt och i rund galopp nästan hela vägen. Kändes jättefin och mjuk under mig :). Vädret var mulet och svalt så de kunde gå ute hela em utan panik. Sååå härligt !! 
21 Juli Onsdag
Lars Liljeholm kom på fb och trollade med Rosse. Jättefin men ett ligament framför höger höft behöver justeras. Kommer av allt bromssparkande. Så lite knåd och dra i benet och sen var gubbens magiska fingrar nöjda. Rosse med som suckade och gäspade och tuggade lite. Tusen tack magiska Lars :).
Jag susade sen till Coop 12-21 och Rosse kunde gå ute hela dagen förutom när de andra red. Härligt. 

22 Juli Torsdag
Red på banan och temat svara för skänkeln kvarstår. Red utan sporrar och hela galoppjobbet kändes helt ok :) Tog ett spö till travdelen och stundtals fick jag fin snurr på honom. Duktig men tänk om jag kunde få lite hjälp av honom. Så fin han skulle vara :). Träningar hemma på kvällen i härligt väder. 
23 Juli Fredag
Idag red Veronica och jag ut ihop igen. Vi trodde vi skulle kunna gå ner på Granbodagärde och galoppera mellan silagebalarna men icke :(. Ängen såg platt ut på håll men grisbök gjorde den oridbar ens i skritt. Vi red vidare och gick ut på viltåkern och där var det nyslaget och balat så jag försökte galoppera lite. Platt och fint men snorhalt på den torkade spruckna leran. Vi gav upp och skrittade upp på åsen och tog den bort till Starrkärr och så grusvägen hem. Båda hästarna gick jättefint i lugn galopp nästan hela vägen hem. Bra ridtur men med lite oflyt av underlag. Jag susade till Coop och jobbade 12-21 och när jag stängde för kvällen började min SEMESTER !!
Jippiee va härligt ! ( Tillbaka 9.8 igen. )

24 Juli Lördag
Idag red jag på banan på morgonen, Rosse var seg och jag fick jobba som en blå. +29 grader var det när vi var klara så jag förstår att han kroknade. Tur jag avstod starterna på Strömsholm som jag varit anmäld till. Jag hade fått bära honom :). Under dagen stod han inne och gick sen ut 40 min på kvällen. Tack Carina och Veronica. Jag höll mig hemma och njöt av god middag vid stranden ihop med Nina, Johan och Linnea. Vi hade en magiskt härlig kväll. Stort tack :) 
25 Juli Söndag
Rosse vilar helt, det är +28 grader så han kom in vid 10 och blev kvar inne till 17.30 då Carina såg till att han kom ut 45min :).
Efter att ha haft träningar + utvecklingsamtal åkte vi vid 12 till Vindö ( Djurö Värmdö ) och tillbringade hela em och kvällen med mamma och kenneth. Så härligt att hänga med dem och äta mammas goda räkochkräftgryta ! Mums :). Vi kom tillbaka hem vid 21 och tog alla tre hundarna + Lena på en promenad till sandgärdet. Mycket mygg. Grrr. Trodde de torkat bort men icke. 
26 Juli Måndag
På morgonen fick Rosse jobba på töm över cavaletti och litet hinder. Skönt att se honom jobba och kolla att inte bromsviftande och bromsflykt gjort honom illa. Han var jättefin och både travade sina Cavaletti bra samt hoppade vettigt över sitt hinder. Såg jättefin ut :). Det blev dusch och sen inne mellan 10 och 17 med två givor hö. Jag hade en träning vid 10 och sen tog vi med Göte ut på Magsjön. Sååå härligt ! Vi var först på gubbholmen en lång stund och där kunde ju Göte både strosa runt på ön själv ( ön är ca 20x30 m med lite skog )
och så simma med oss. Sen tog vi båten med elsnurran runt till klippan där vi stannade ett bra tag. Vid 17 var vi tillbaka hemma och det var då dax att släppa ut hästarna och hoppas på att de vill vara ute någon timme. De gick ute till 19.30 vilket känns så bra :). Lars och jag tog sen vid 20 en promenad med alla 3 hundarna och Lena. HÄRLIG semesterdag :). Rasmus ringde och de kommer hem till Sverige som planerat på Onsdagmorgon. JIPPIEEE !!! Längtar så vansinnigt efter honom.  
 
27 Juli Tisdag

28 Juli Onsdag

29 Juli Torsdag


30 Juli Fredag

31 Juli Lördag