Avsutten KURS i ridlära i Vinter !!
Missa inte inbjudan som ligger under aktuellt !
Perfekt julklapp eller present :) !!

Följ Rosses och mina tävlingar på en egen sida under Rosseau.
DECEMBER 2019 
Min systers trailer finns till uthyrning !  1600kg med sadelkammare. 450:-/påbörjat dygn.  Står i Strängnäs hos Camilla Berg. Kontakta Sussie för bokning på 073-4335550 !
Min systers trailer finns till uthyrning ! 1600kg med sadelkammare. 450:-/påbörjat dygn. Står i Strängnäs hos Camilla Berg. Kontakta Sussie för bokning på 073-4335550 !

1 Dec Söndag
Planerad vilodag för Rosse.
För trots förkylnigen ska jag till SIHS ihop med Lillis, det är  jätteroligt att se top-10 finalin i kur med henne. Vi är lika nördiga båda två :).

och vilken jäkla tur att vi släpade oss dit trots att vi båda två var rätt sjuka :).
Först var det ponnyer och där förstod jag inte bedömningen alls. Vunnit borde Zelma Björk på Montana ha gjort, de var absolut i en klass för sig vad gäller ridning i balans. Hatten av för henne. Men att dessutom ha henne efter en ponny som dels var väldigt irriterad av något och därför både piskade med svansen, ruskade på huvudet och dessutom var bakom skänkeln hela ritten är obegripligt. Nåja, domarna såg nog något jag missade som var fantastiskt.   Eller ... Ja  jag får släppa det. Sen var det dax att grina en stund för Tinne tackade av Anton på ett jättefint sätt genom att rida hans fina kur och sen ihop med alla hans skötare sadla av och leda ut.
Buhuuuu va jag grät.
Men... sen var det då dax ... 
Helt makalös ridning och fantastiska PB fick vi se. och att vara på plats den dagen Cathrine Dufour och Cassidy VANN före ISABELL WERTH. Alla ritter var så makalöst bra och att 8 av 10 red på över 80% är ju helt galet :). När det var över hade luften gått ur mig så jag åkte hem och däckade i sängen 17.30. Där låg jag kvar till dagen efter. Hög feber, galen hosta och snor för ett helt regemente.
Stackars mig :(.  

Jag hittade en ny favorithäst :) Mdh Avanti N.O.P  !!

Gänget ovan är verkligen så hårda som SAAB framställer dom .... Att se resultatlistan här brevid talar sitt egna språk.

Fantastiskt. Helt J-A Fantastist. 

2 Dec Måndag
Rosse får en extra vilodag idag tyvärr.
Hur sjuk kan man vara ? Idag låg jag i sängen på morgonen och fattade inte hur jag skulle orka gå till stallet vid 10 och ge hästarna lunch. Jag var så febrig och hade så ont i hela kroppen å var så trött trots att jag sovit sedan igår em.
Vid 9 gick jag ner i köket och fick i mig två mackor och två koppar kaffe samt Ipren. Det funkade så vid 10 fick hästarna hö och jag kunde mocka klart mm. Så jäkla nöjd däckade jag sen i sängen och sov till 13. Jag lyckades äta lite och vid 14 skulle hästarna ha lunch igen så jag gick dit. De fick komma in för jag orkade inte släpa ut vatten till alla. Hem och sov igen till Lars kom hem vid 16.
Sen dess är jag uppe och skriver detta, Lars åkte till Julbord på Sundbyholm utan mig, och jag har sjukanmält mig till träningarna och jobbet. Får se hur länge detta håller i sig. Snörvel. Nu ska jag nog sova ett tag igen.
 
3 Dec Tisdag
Tyvärr lika däckad idag men släpade mig upp till stallet och släppte ut kl 6.00. Sen sov jag till 7.30 och var tillbaka i stallet 7.45 igen. Jag tog in Rosse för Helen Brunåker kommer och knådar honom. Hon e så jäkla bra och att hon jobbar igenom honom är ju som ett rejält gympapass vilket behövs nu när jag inte orkar jobba honom. Tyvärr missade jag telefonen hemma så jag kunde inte filma honom, för det är så häftigt att se hur han vägleder Helen vart hon ska klämma. Idag var det under höger bog, vilket gjorde att han tog huvudet till vänster och nästan la det på sin rygg så att hon kunde komma åt. Sen gäspade han stort och nöjt. Nästa gång ska jag filma. När Helen var klar kom Veronica så jag kunde gå hem och sova för hon lunchfodrade mm. Tack .
ZZZZZZZZZZZZZZZ  jag sov tll Lars kom hem. Han gick med hundarna och jag duschade så jag kände mig lite fräschare. Vi åkte till Strängnäs ihop för jag behövde lämna in mina stövlar till Jocob så han fixar nya dragkedjor i dem.
Handlade en säck foder på Allboden, lämnade in ett paket på Willys och sen handlade vi McDonalds och åkte hem. Sen låg jag i soffan hela kvällen. 

4 Dec Onsdag
Jag är piggare idag :) Hostar och snoret flyter i en alldrig sinande ström men jag är piggare och har inte lika ont i kroppen :). Jippiee !!
Tar en trasa och börjar torka damm i mitt igendammade hus :). Får feeling och dammsugen samt Julpyntar :). Vi har så lite pynt men det kändes så skönt att fixa lite ompyssling här hemma. Vid lunch gick jag till stallet och tänkte ta Rosse på töm. Tyvärr var underlaget helt omöjligt på ridbanan, han höll på att snubbla runt bara. Ut på gärdet men lika illa där. Så jag tog mina fötter och så gick vi runt Emmastigen :). I lugn takt genom skogen och det var så härligt :).
Jag flåsar, svettas men orkar :). Nöjd med dagen satt jag på rumpan eller låg i soffan resten av em-kväll.
Men jag mår bättre :)! 
Undrar vem jag försöker lura med den raden ? ... för inte f-n mår jag bättre :(.

191204 Bullrade Vannesta in på Länna Bruk och ett gigantiskt avloppsjobb startades.
191204 Bullrade Vannesta in på Länna Bruk och ett gigantiskt avloppsjobb startades.
Här är han som gör jobbet :) Lucas :)
Här är han som gör jobbet :) Lucas :)
och här är alla arbetsledare :) Chefen Johan vinkar i bild. Ha Ha det här blir nog bra !
och här är alla arbetsledare :) Chefen Johan vinkar i bild. Ha Ha det här blir nog bra !
Å gräva det kan dom ! Jisses !
Å gräva det kan dom ! Jisses !

5 Dec Torsdag  
Vi skulle till CT idag så hon skulle rida Rosse men på morgonen vid utsläppet hade han en bula på vb skena. Troligen ett slag men jag tog det säkraste och biolightade tre ggr den dagen. Ser obekymrad ut och rör sig normalt så jag avvaktar. På kvällen var det nästan borta :). 
6 dec Fredag
På fredagen letade plats att lina honom på och hittade vid verkstaden en lagom grusplan för trav så där fick han jogga c:a 10 min. Sen gick jag vidare och i korsningen utanför Rasmus är det så brett att han kunde galoppera ett tag åt båda håll. Man får vara lite fiffig när underlaget är så kasst och jag inte orkar rida. Jag återgick till coop på fredagen oxå. Inte helt ok men jag har inte råd att vara ledig helgtimmar.
7 Dec Lördag
Idag var Rosse ledig för jag var först på Hista och sen Coop. Stön.
8 Dec Söndag
Idag snögloppade det friskt när jag först åkte till Salvartorp och hade träningar, sen red ut med Veronica ( härligt att rida igen ) runt Valnarstorp med i stort sett bara skritt. Sen till Coop. Det vart rejält vitt på marken :). Kul !

191203 Sjukpyssel. Julpynt
191203 Sjukpyssel. Julpynt
191204 Skogspromenad
191204 Skogspromenad
191205 Bula vb. Hu.
191205 Bula vb. Hu.
191205 Garderobsrensning
191205 Garderobsrensning

9 Dec Måndag  
Banan utan vattenpölar så jag passade på att tömköra över bommar och litet hinder idag. Rosse var jättefin och såg ut att tycka det var riktigt kul för efter hindret kom det en brall :) Härligt att titta på hur han jobbar. 
10 dec Tisdag
Kokko ringde och hade en tid till Rosse 9.30 så självklart stod vi där då. Jag har velat att han oxå ska titta och klura på det där vänstra låret men vi har haft svårt att få ihop våra tider. Efter en grundlig genomgång av hela Rosse sa han " Bara tuta och kör. Han är så jättefin överallt och det finns inget jag vill åtgärda. Muskeln vet han nog inte om att han har fått en smäll på, den kommer inte att besvära honom framöver heller vad jag kan se." Jippiee ! Härligt att nu alla tre som hjälper mig sagt samma sak. Nu ska jag tuta och köra helt klart :).  
11 Dec Onsdag
Idag var jag ner till Salvartorp och gjorde ett första mer jobb på riktigt sen jag blev sjuk. Så roligt :). Jag galoppjobbade mest för att Rosse skulle få igång kroppen på ett mjukt sätt. Många tempoändringar och arbetspiruetter med både ur och in lite olika. Skolorna enskilt utan varken byten eller ihoppkoppling och den till höger blir bättre och bättre. Så nöjd och glad efteråt. Satan va kul det är att rida :)
12 Dec Torsdag
Idag var jag ner till Salvartorp igen och planen var travjobb vilket oxå blev. När jag får honom att växla upp så är det så enkelt att sitta på honom :) Blev fina skolor och den till höger jobbar vi med att få till så ibland blir det jättebra. Lekte in både passagen och piaffen så de ska med varje gång jag rider, det är ju lång väg till styrka i de rörelserna så jag tänker att det behövs några mil träning vilket bara kan ske i små portioner åt gången och ska vara lekfullt. Red oxå lite byten i varje och hade svårt att bara göra ett sen. Precis som det ska vara då inlärning är som bäst. Han ska ju vilja göra övningen :) och så småningom kommer jag att kunna dirigera lite mer. Men först måste han ju förstå vad jag vill att han ska göra och sen vilja göra det :). Kul med vinterjobb.
Försökte få en tid hos Tinne på Lördag då jag är helt ledig men som väntat hade hon fullt upp innan hon reser till Florida om ett par dagar. Men SYND.

13 Dec Fredag
Idag kom Helen Brunåker och masserade Rosse. Hon är så jättebra med honom och man ser att han verkligen hjälper henne att komma åt på rätt ställen. Efteråt red jag ut runt Valnars med Veronica och Yra på fm. Uppehåll från regnandet och fina hästar som jobbade bra. Red fin högergalopp vid sandgärdet. Stora runda mjuka språng. Kul !
14 Dec Lördag
Idag vaknade jag med migrän igen, tog tablett och somnade om. Vaknade 9 och var helt mosad. In i duschen för att vakna till och så smsade jag till ridhuset om jag kunde komma ner eftersom det regnade rejält ute. OK men bara fram till 11.00 för sen var det bokade lektioner ! Jisses vilken fart det blev på mig :). Tröck i mig en kopp kaffe och två mackor medan jag klädde mig och torkade håret. Upp till stallet och hämta in Rosse som självklart stod längst bort i hagen. In med honom i boxen och så iväg och hämta bussen som står under tak en bit bort. Snabb lastning av alla grejor och sen när jag är med Rosse är jag lugn och gör allt i lugn ordning. 10 över 10 lastade jag honom sadlad och klar på bussen. Åkte ner till Salvartorp, lastade av och klädde på Rosse tränset, mig stövlar och hjälm och sen satt jag till häst 10.30 :) Bra va !
Skrittade mina två varv ( han har ju gått i hagen sedan 6 så han är uppstartad.) sen var dagens plan att bara rida lösgörande joggingjobb och temporeglera vilket passar bra om man ska vara klar efter 30 min. Rosse var lite slow eftersom jag inte växlar upp i detta jobb men jag red utan sporrar och fick till ett skönt bra jobb. Utanför öste regnet verkligen ner så det var så skönt att jag tog beslutet att åka. Kl 11.00 var jag klar så allt klaffade :)
Rosse ut med lunch och jag gjorde klart boxarna mm innan jag oxå fick gå hem och få lunch . Blev en bra dag iaf !

15 Dec Söndag
Planerad vilodag idag pga träningar hela fm. 
 

191209 Bommar
191209 Bommar
Så välförtjänt ! RÖSTA på Malin å Dazy !
Så välförtjänt ! RÖSTA på Malin å Dazy !
191210 Hantverk från Karin Love´n  i Julklapp av Näsbyholmsgänget :) Tack goa ni :)
191210 Hantverk från Karin Love´n i Julklapp av Näsbyholmsgänget :) Tack goa ni :)