Följ Rosses och mina tävlingar på en egen sida under Rosseau.
OKTOBER 2019 

Avsutten KURS i ridlära i Vinter !!
Missa inte inbjudan som ligger under aktuellt !
Perfekt julklapp eller present :) !!

Min systers trailer finns till uthyrning !  1600kg med sadelkammare. 450:-/påbörjat dygn.  Står i Strängnäs hos Camilla Berg. Kontakta Sussie för bokning på 073-4335550 !
Min systers trailer finns till uthyrning ! 1600kg med sadelkammare. 450:-/påbörjat dygn. Står i Strängnäs hos Camilla Berg. Kontakta Sussie för bokning på 073-4335550 !

1.10  Tisdag
Rosse och jag till CT och jag kände att han var lite konstig redan från start. Tuppspattade redan i hagen hemma och jag trodde han var kall eftersom det blåste kallt. Jag travade igång men bad sedan Camilla rida så jag kunde titta. Han var kantig och hade svårt med höger galopp vilket var länge sen. Hm. Något hann gjort och något han känner helt klart. Vi beslöt att ge honom ett så lösgörande jobb som möjligt för någon hälta ser jag inte idag. Orolig. Blev ett bra jobb men vi var försiktiga såklart. Sommarhagen på em.
2.10 Onsdag
Idag vid rykten hade Rosse ränder på halsen på v sida. Också ett tecken på att han övertänjt halsen vid någon rörelse. Det stämmer ju med gårdagens känsla. Idag hade jag bestämt träff med Kicki Klingspor på Salvartorp 11.00 och jag beslöt att åka och rida trots gårdagen. Jag hann rida fram innan hon kom så jag joggade länge och känner mindre idag och ingen hälta i något varv. Kanske lite stummare i sidan i v varv. Normalt är det vårt bättre varv. När Kicki kom red jag igenom programmet två ggr och hon var på att han blev kort höger bak. Vi jobbade lite med det men fick inget direkt bra resultat. Jag vet ju vad jag känner så det kommer från vänster helt klart. Inte halt men lite osmidigare idag jämfört med sisst sa Kicki. Som sagt, vi jobbar honom men ska ta hjälp för något litet stör.
3.10 Torsdag
Morgonfodrade inne helt och hållet idag pga ösregn. Skönt sa hästarna som låg och sov frukost när jag kom för att släppa ut vid 8. De var ute två timmar iddan det var dax för Rosse att jobba.Idag var det tömköning på schemat för jag vill se honom från backen. Jag ville inte gå in på min regntunga bana så vi gick till fotbollsplanen. Den var ju oxå vattenkladdig men jag beslöt att prova och se hur Rosse jobbade där. Vi rörde oss över hela planen och travade både rakt och böjt utan att jag ser någon hälta i något steg. Bra. Galoppen blev lite kort och stampig och det tog ett tag innnan han släppte ner halsen. Sämre i galopp än i trav alltså. Nöjda gick vi hemåt igen. Bra att kunna jobba utanför banorna som avbrott. 
4.10 Fredag
Idag var jag till CT igen och red själv ett jobb som kändes rätt ok. Inga tuffa krav men skolor på tävlingslinjerna och den v öppna på meddellinjen som normalt är rätt stadig hade jag svårt att få till. Vb igen alltså. Det klarnar sakta var det lilla besväret sitter. Därför är han kort hb i galoppen oxå. Men ingen hälta syns än.
Rosse kommer vila hela helgen eftersom jag har kurs vilket ju är strålande i detta skede. Hoppas han vilar ut det han känner. Håller tummen hårt. CT skrittade uppsuttet av honom på rundan, jag gick med bredvid som stöd. Bra träning. 

5.10 Lördag  -  6.10 Söndag
Gripens Ryttarförening har bokat mig till en medlemshelg i Dressyr.
Vi ska vara på Näsbyholm där både Ridhus, boxar, WC och matsal finns :).
Det blev en jätterolig helg med 22 st 40min ridna träningar och med microfon på mig och högtalare på läktaren :). 

Roligt att få undervisa både eleven och läktarryttarna, och att de tittar på varandra och ställer frågor till mig och varandra. Lärorikt för oss alla och så sällsynt numera.
Tack Gripen för att jag fick chansen :)

191003 Yra gillar sovmorgon
191003 Yra gillar sovmorgon
191003 Tömkör på fotbollsplanen
191003 Tömkör på fotbollsplanen
191004 Härlig höstdag
191004 Härlig höstdag
191004 betar i nya hagarna
191004 betar i nya hagarna
Kursplats Näsbyholm
Kursplats Näsbyholm
God varm lunch från bästa MEG´s :) båda dagarna. Dessutom ägnades lunchen till endel gymnastiska övningar vilket vi hade rätt roligt åt :). Tack för en kanonhelg GRIPEN :)
God varm lunch från bästa MEG´s :) båda dagarna. Dessutom ägnades lunchen till endel gymnastiska övningar vilket vi hade rätt roligt åt :). Tack för en kanonhelg GRIPEN :)
Roligt med intresserade deltagare på läktaren :)
Roligt med intresserade deltagare på läktaren :)
Jessica och "Jojjo"
Jessica och "Jojjo"
Jessica och "Jojjo"
Jessica och "Jojjo"
Holley hör mig i öronsnäcka och publiken via högtalare.
Holley hör mig i öronsnäcka och publiken via högtalare.
Nina och Merlino
Nina och Merlino
Marie och Crystal
Marie och Crystal
Fina ponnyekipage i Gripen.
Fina ponnyekipage i Gripen.
Lovisa och "Wille"
Lovisa och "Wille"
Emina och Eliot
Emina och Eliot

Eftersom jag glömde att fotografera alla ekipage saknas Elin, Hanna, Erika och Emelie :(.

Carolina och David hjälpte mig visa hur domare och tränare vill ha vissa detaljer :). Inte dumt med ett GP ekipage som visar :).

7.10 Måndag
Skoning 8.00 idag och nu fick både Rosse och Lena vinterhjul :). Snösulor och låga brodd alltså. Efter det var klart åkte jag och Rosse till CT för att Idag prova ett nytt sätt att jobba för att se om vinterns träning denna väg kan leda till att vi närmar oss de svåra momenten som ska in framöver. Jag vill i nuläget inte säga mer än att det föll väl ut och ska få en uppföljning. Berättar när jag utvärderat. Men Rosse var duktig och följde jobbet bra. Dock såg jag att han spar vb som jag anat sedan förra veckan. Ska hjälpa honom med det för nu har det gått en vecka och känslan kvartstår trots vila över helgen och medvetet jobb.  
8.10  Tisdag
Idag var jag till CT med Rosse på fm och jobbade. Svårt och jag känner att Rosse inte ligger rätt i alla moment bak. Orolig. Både Hanna och Camilla säger dock att det inte syns något och jag håller med, han är inte halt men trycker uppåt och tappar driv vilket är på ett annorlunda sätt än vanligt. Bla får jag passgång i samlad skritt igen, det har varit borta sedan länge annars. Knepigt.
Annars känns han inte besvärad eller olycklig, men något stör. Får beta i sommarhagen på em.

9.10 Onsdag
Idag kom Lars Liljeholm och hjälpte Rosse. Jag har känt att han spar vb sen förra måndagen, och sett en slapp lårmuskel vilket stämde. Lars sa att det satt i hasen vid kastanjen på insidan och att han förmodligen slidat i hagen lite långt. Det påminner mig om att jag i veckan även registrerade ränder på v sida hals framför manken och tänkte att "nu har han behövt tagit emot sig lite mycket". Lars jobbade igenom Rosse från näsa till svans och justerade lite överallt. Inget farligt men visst hade något hänt. Att Lars nu känner Rosse och vet vilka svagheter vi brukar hjälpa till med och att det nu var något helt annat är så tryggt. Vi fick inga restriktioner och kunde absolut jobba mot start i helgen sa han. Blir intressant att känna imorgon. Bestämmer efter det. 
10.10 Torsdag
Idag åkte Rosse och jag ner till Salvartorp för att känna på kroppen och ta beslut om helgen. Rosse var jättefin och både skrittade bra och kändes glad och nöjd :). Tack Lars Liljeholm du e magisk :).
Jag red igenom programmet två gånger och kommer igenom hyggligt så jag beslöt att åka i helgen. Vi ska ju öva i skarpt läge och inte tävla i denna klass så det är bara att rida.

11.10 Fredag
Vilodag helt i hagen idag. Jag jobbar 12-21 och ägnade fm till att bokföra klart September och dessutom få iväg momsrapporten för kvartal 3 :) Duktiga jag !
 

191007 Vinterskoning klar :)
191007 Vinterskoning klar :)
Rosse har en härlig vinterhage :) Han står längst bort tv vid staketet :)
Rosse har en härlig vinterhage :) Han står längst bort tv vid staketet :)
191009 Grop i v lår
191009 Grop i v lår

12.10 Lördag
Tävlar i Vikbolandet och åker ensam då Malin beordrats in på jobb och ingen annan nappade. Tråkigt då resan är 2 tim och kunde ha tex blivit ett bra utvecklingssamtal för någon. Istället lyssnade jag på flera intervjuer under taket av framgångsekipagets podd vilket var trevligt som sällskap :). På plats i Vikbolandet är både Hanna och Camilla som båda tävlar och har lovat hjälpa mig :). Goa ni TACK :).
Red fram på en jättestor utebana och Rosse kändes fin men lite soft i värmen som dök upp idag. Skönt för mig men han blir lite värmeslow tyvärr. CT hann hjälpa mig i väntan på sin prisutdelning ( hon VANN 2 klasser idag :) och vi fick till honom rätt ok. Inne i ridhuset kändes han fin innan starten och även bitvis där inne. Hade inga nyanser och inga ökningar men ett ok program förutom att han i första serien inte svarade alls på första bytet utan kom på fjärde. Synd, men jag fick till några treor på slutet så utbildningsvis vart det ok. Det var bara 4  starter i klassen så bara en vinnare till prisutdelning och det var inte jag även om en av domarna hade oss som vinnare !!! Hos henne var vi värda 69, 559 % vilket såklart var jätteroligt :).
det blev 65,686% och PB i Int 1 tack vare henne. Vi var trea på det.
Resan hem var i mörker men utan missöden. Vid nattfodringen hade Rosse ätit upp allt hö, druckigt sina båda hinkar och såg tillfreds ut efter äventyret.
 

13.10 Söndag
Tävlar i Eskilstuna 18.03 idag så jag hann ha lite träningar på fm innan det var dax att packa ihop och åka. Jag åker själv men Malin A kommer dit och groomar.  På em blir det kallare och det hjälper Rosse igång och han tom showar lite på parkeringen när Malin leder honom. Kul ! Jag kom upp väl och kunde sen rida fram vettigt i det lilla ridhuset. Han var inte jättemötesrädd idag vilket såklart gjorde det enklare. Jag red fram lite för länge men han kändes ändå fräsch när jag red in. Fick till ett lugnt program men tyvärr inga ökningar och i v piruett skrittade vi två steg. Fick igång honom och fortsatte piruetten klar och sen ur. Kändes ändå rätt ok men utan nyanser. Både igår och idag kollade CT på mina starter och idag filmade hon åt mig. Hon tror absolut att det är Rosses sätt att bli lite spänd, och hon tyckte att jag red så mycket det gick. det blev 63,628% trots missen, vilket ju är ok då det är koff 2 på piruetten. Vi var oplacerad 5:a med det.
Resan hem var i mörker igen och utan missöden. Fin Rosse jag har :).
 

14.10 Måndag
Rosse vilar helt i sin hage idag vilket är skönt för det ösregnar hela dagen. Jag har träning på morgonen och fixar sedan inne hemma. Dammsuger och skurar golven förutom datajobb. Sen till Coop och så nattfodra innan sängdax. Rosse såg fin ut vid visiteringen då jag nattfodrade.
15.10 Tisdag
Morgonfodrade 6 och släppte ut. Fixade klart stallet och sen tog jag en stund med Lena och borstade, tvättade svansen och promenerade/ joggade runt dammen innan jag kunde gå hem för frukost och telefonkontakt med min tandläkare. igårkväll bet jag sönder en kindtand så den nu e halv. Inget ont ännu men måste få den lagad och jag har ju inte tid. Lyckades få en tid imorgon 13.50 vilket var perfekt mellan träningar och Coop. Lastade Rosse 8.45 och åkte till CT för det enda passet vi hinner träna ihop denna vecka. Rosse var jätteduktig idag, och när jab enbart satt på höger sittben i höger galopp blev den äntligen rund :). Blir intressant att se om den upptäckten leder åt rätt håll framöver. Superkul iaf !
Hagen på em och det regnar igen. 

16.10 Onsdag
Idag vart det en timmes promenad, vi gick i skogen och njöt båda två, vackert som tusan just nu ute och hösten är min favvo helt klart. Rosse skrittar stort så det blir powerwalk för mig vilket är så skönt. På hemväg undrar jag alltid varför jag alldrig lär mig att inte ha så mycket kläder på mig :). Rosse får bära hem jackan nästan alltid ). Sen var njutstunden över för innan Coop var jag hos tandläkaren med min trasiga tand. Jag är livrädd men går ju dit för att få hjälp. Idag var det en Ann som var jättemjuk, hon gjorde rent och plastade tanden och det gjorde inte ont och var inte otäckt. Jippie ! Mera Jippiee vart det när hon kunde boka en tid i november hos "min" tandläkare Valid som varit sjuk i tre månader men nu tillbaka. Känns bra på många plan. 
17.10 Torsdag
Idag ska jag och Rosse träffa Tanterna hos Tinne för sista gången i år. Började med att låta hästarna äta frukost inne 06.30 - 8.00 eftersom det regnade rejält. Sen hade regnet upphört så de kom ut 8.00 och jag kunde göra klart stallet samt packa. Jag tar in vid 10 och försöker åka 11.00 ca. 
18.10 Fredag


19.10 Lördag

20.10 Söndag 
Tävlar i Mantorp idag. Malin Husöy följer med. Det ska bli jättespännande att se vad vi kan få ihop denna gång.