Följ Rosses och mina tävlingar på en egen sida under Rosseau.
JULI 2019 
190702 Tack för 3 fina år CBM. Hejdå.
190702 Tack för 3 fina år CBM. Hejdå.

 DTW 164  Välkommen !

 Suzuki Swift ElHybrid

Värmebölja och över 25 grader inleder denna månad. Phu !

1.7  Måndag
CT hit vid 9.00 och vi började med henne och Kadanz. Fin 4-åring med supertemprament ! Roligt att följa dem och tror det kan bli riktigt roligt för dem framöver :). Jag klär på Rosse medans de skrittar av och så jobbar vi vidare mot min plan att skapa en Rosse som går för lätta hjälper :). Fin som tusan stundtals. :)
2.7  Tisdag
Jag och Rosse åkte på morgonen till CT och red igenom Int 1 och det blir så enkelt ?? med ett spö i handen. Duktiga oss då. 
Roligt att kunna rida som jag VILL rida, med beröm och uppmuntran.

3.7  Onsdag
Idag kom CT till mig igen och bägge hästarna är så roliga just nu. Rosse kändes jättefin och lätt i kroppen idag :) Kul ! Red igenom Int 1 utan spö och han fortsatte vara uppmärksam på mina snabba små hjälper :) Jippiee ! Det kanske går trots allt :). Håller tummen. Hårt.
4.7  Torsdag
Idag blåser det  rejält, och vilodagen jag planerat in omvandlas till tömkörning i sommarhagen och stecha överlinjen. Bara 20 min men galopp genom kroppen i låg rund form. Kändes som om Rosse tyckte det var skönt. Jag hann putsa och fixa innan kvällens träningar på Salvartorp. Kvällen blev speciell och känslosam då Carolina och David red igenom GP för första gången. Och som dom gjorde det. Lugnt, stadigt och fint samarbete där Carolina supportade honom genom alla svårigheterna på ett tryggt och mjukt sätt.
Hatten av. Tänk att dom gör det nu. Häftigt ! 
GP FÖR F-N CAROLINA !! GP !! WOW !!

190703 Morgonträning med CT här :)
190703 Morgonträning med CT här :)
190703 Kvällspromenad :)
190703 Kvällspromenad :)
190704 Ett historiskt datum för dessa 2 :) GP på träning !
190704 Ett historiskt datum för dessa 2 :) GP på träning !

5.7 Fredag
Idag ska vi tävla i Mariefred. Det blåser hårt, är 15 grader och det kommer slagregn med jämna mellanrum. ALLTID denna helg.
Jag älskar det !! På riktigt !! Rosse är så värmeseg men i detta väder vaknar han till. Jag har en svag förhoppning om att få rida på lätta hjälper idag. Tänk om det går :). Vi är på plats i tid och de svarta molnen hopar sig. Rosse får lite regn på sig precis när jag tänkt sitta upp så vi avvaktade tills den spänningen släppt. Klokt beslut att dessutom ta skydd bakom ridhuset för vinden. Han lät mig komma upp lugnt å fint vilket var en lättnad för mig. Skönt med Lars som leder och håller.
Lars filmade ritten men jag kommer inte att titta på den förän helgen är över. Vill ha känslan kvar i kroppen :)
Framridningen var dagens behållning :) Jisses va fin och följsam för små signaler han var. Jag bara klappade och log. Det konstiga är att när han går såhär flåsar jag inget och kan trava i evigheter känns det som :) Märkligt. Å han känns inte som en jättehäst heller, vilket han ju faktiskt är. Bred och djup.
Nåja. In på banan och släpper spöet vid dörren. Vi saknar det inte genom ritten förän till sista travökningen, det var ingen hemma då men det gjorde mig inget. Det spelade heller ingen roll att jag hade MASSOR av ryttarmisstag, och att det nog var min slarvigaste ritt på Rosse någonsin. Och det spelade heller ingen roll att vi kom SIST i klassen, det spelade ingen roll att han mosade min rygg redan i första travupptagningen så jag styrde fel pga de stjärnor och planeter som vimsade framför ögonen av smärta. Det spelade ingen roll för nu VET jag att det kommer att gå. Det kommer att gå. Jag kommer kunna få rida för lätta hjälper. Det gick idag. Då går det fler gånger :). Det är DET som betyder något och det som gör att jag orkar jobba vidare med detta svåra. Det kommer att gå :). Jippiee !
Vi köpte med oss mat från Mariefreds Pizzeria hem, och sen slöade vi emellan hundpromenader och nattfodring. Jag tar ny sats och putsar imorgonbitti.

ZZZZZZZZZZZZZZZZ 

6.7 Lördag
Vi åker från stallet 12.15 är planen. Så jag kliver ur sängen 08.00 och gillar min sovmorgon för att det inte är jag som morgonfodrar. :) Hinner fixa allt och vi är iväg till 12.20 så planen håller soo far. Det är soligt och rätt varmt idag så Rosse är klart sloware men ändå med mig på ett härligt sätt. Jag har ett jättefint schabrak ( tack Johanna E  ) men insåg att det glider lite så jag får sadla om. Nåja, framridningen bara 15 min efter att ha skrittat fram lika länge både utan och med ryttare. Joggar, rundar, tvärar, gasar, byter, vänder och han e med mig lika fint idag :). Jag laddar upp oss och går in. Idag får jag rida utan att han blir klämmig. Jag rider lite för fort i traven, han blir lite låg fram då och då får jag ett galoppanslag i andra ökningen eftersom jag rider ur balans. I skritten kommer det sirap och jag tror det är kört men jobbar på så att sporrarna klirrar mot stigbyglarna :).
Ingen fin syn men jag gör vad jag kan. Startar galopp och han är tillbaka med mig :) Jippie !! Får till piruetterna skapligt små och ändå med suget framåt kvar. Får till båda serierna utan räknefel och ökar fint i slutet. Jag är i tron att jag borde få c:a 64% trots missen och sirapen och det stämmer med en av de tre domarna men inte av de andra två. Summan blir 62,5% vilket gör mig besviken såklart. Nåja, släpper det och glädjs mot att vi verkar ha nått någon sorts framgång med att vi lagt om ridningen sen Vansbro. Duktiga fina goa härliga Rosse :). Pysslar om honom i lugn och ro hemma, och packar allt så det är klart till imorgon. Vi startar har jag bestämt :). Nu tillbaka till Ekelund för Ryttarmiddag vilket brukar vara jättetrevligt. OCH det var det :) ! 


7.7 Söndag
Jag började dagen med morgonfodring 06.00 och så ut med hästarna och fixa klart stallet. Sen snabb frukost hemma och så iväg till Mariefred för att coacha Elin som skulle starta på morgonen. Roligt att hon fick en fin debut i MSVB5 som hade räckt en bit i resultatet utan missar. Men klokt och fint ridet :). Tyvärr kunde jag inte stanna och hjälpa Carolina som startade klassen efter utan jag var tvungen att susa hemmåt för att hämta Rosse och Lars.
Idag var det lite varmare och både Rosse och jag var lite slöa när det var dax. Men väl i sadeln och började rida fram så var han med mig och så lydig och lyhörd. Härliga häst !
In på banan och hade motorn med mig :). Under ritten hann jag med att LE för det var så roligt att få rida mjukt :). Rosse var lite soft, och blev stundtals lite låg, men han blev alldrig klämmig och stum så jag lät det vara och gav honom en så behaglig runda jag bara förmådde. Idag spelade resultatet ingen roll, jag var bara så glad i att vi lyckats vända åt rätt håll igen :) och att jag nu tror på oss ett tag till :). JIPPIEE!
Domarna okeyade min ritt idag, och jag var nästan tillbaka på de procenten vi hade i  kalla vårstarterna. Första utanför placering känns rätt. Jag har tittat på filmerna från ritterna och det inte ser så mycket ut för världen, men inga skämsritter heller. Sååå glad att vi är påväg uppåt igen trots sommarvärme :). Bara kämpa vidare ett tag till :).
Tack alla goa vänner som supportat i helgen, ni är guld värda :)

Måndag 8.7 
Vilodag såklart för Rosse, och jag sitter med papper på morgonen.
Vid lunch fixar jag stallet och Veronica är där så vi flyttar Yra och Rosse till sommarhagen för att de ska beta någon timme. 
Trodde vi. Rosse exploderar när jag släpper honom, och sen bockar och galopperar och bockar och hoppar han  så det var helt galet.
Trött efter att ha tävlat ? Nä inte ett dugg :). Vi var tvungna att bryta och leda tillbaka dem, och Rosse har slagit upp ett rejält balltramp på hf och blöder en del. Lägger bandage och ut i sin vanliga hage. Suck.
Knasiga häst. Men kul att han ville rodea efter en helg :)

foto: Irene Wivallius
foto: Irene Wivallius
foto: Irene Wivallius
foto: Irene Wivallius
190707 Påväg åt rätt håll i listan igen :)
190707 Påväg åt rätt håll i listan igen :)

Tisdag 9.7 
Tog in Rosse vid 8.30 och fixade såret som ser fint ut. Vi myste med rykt och gos en lång stund. Mysigt. 
Vid 9.30 kom Kiropraktor Lars Liljeholm och gick igenom Rosse samt tittade på hans balltramp. När han tittat igenom honom sa han med glad min " av 10 får han 8 idag :) Bara v armbåge som är lite låst. Inget oroande men han har tagit i med den bogen." Jag flinade och tänkte på popcornracet igår. Bra att Lars kom just idag helt klart. Sen pratade vi om hans framhovar och diskuterade hur han skall skos på vänster nu när höger är bra. Lars pekade på överrullningen och sa att den var bra men lite mycket på vfram utsida. Ska prata med Fredrik om det. Annars jättefin överallt :).
Balltrampet var oxå inget att oroa sig över bara det blir rengjort dagligen. Såklart :). Rosse fick gå ut i sin tråkiga hage igen. Imorgon skall han jobbas igång igen :) KUL !
Jag fortsatte mitt bokförande och blev klar med Juni samt kunde sända iväg momsen :).

190708 Omplåstrat balltramp.
190708 Omplåstrat balltramp.

Onsdag 10.7
Tömkörde i sommarhagen och på vägen, såg fin ut och jobbade på bra trots broms. Jag åkte till Camilla och hjälpte henne med bägge hästarna utan Rosse idag, kul jobb :).
Torsdag 11.7
Idag åkte Rosse med till Camilla och jobbade i det varma ridhuset så det löddrade om honom.  Härligt att han är så på GO i kroppen trots värmen. Jobbade med elasticitet både i sidorna och i samlingen. Duktig och så fin stundtals. Roligt. Badade och fick sen vara inne till em pga bromsarna. Ut en halvtimme på em innan intag.
Fredag 12.7
Först en morgonträning, sedan Tömkörde jag Rosse en kortis innan jag började tidigt på Coop idag. Rosse inne för broms på dagen men ute på em igen några timmar eftersom det regnade :).
Lars röjde ALLA staket och det blev sååå fint ! Vilken lättnad och tack snälla du för det har hängt på mina axlar att hinna. 

Lördag 13.7
Rosse och jag ut på tur ensamma på morgonen. Vi red förbi Carina, längst med åsen där vi galopperade och tränade byten, klättrade upp över åsen och ner på andra sidan, travade sidvärts på vägen till Rasmus, skrittade runt dammen och galopperade sen olika tempon i sommarhagen. När jag kom längst kanten mot vägen hörde jag ett bekant ljud och mycket riktigt hade jag ett svart moln av BIN 20m framför oss. Det är verkligen som i Kalle Ankas tecknade bisvärmar. Helt svart moln i luften runt den platsen hon satt sig på. Som tur är bryr de sig inte om oss om vi bara inte rider in i svärmen. Ljudet är jättehögt dovt brummande. Mäktigt.
Det var en härlig ridtur på en härlig häst :). Han fick sen vara inne över dagen och likaså alla andra hästarna. Jag åkte till Enköpingsnäs och lämnade min sadel till Jacquline Larsson med familj som var där och tävlade hoppnig. De ska hjälpa mig köra Prestigesadeln till Gävle så Christina och Gunilla Elson     ( som äger Gambler ) på Ryttarstugan förhoppningsvis kan sälja den åt mig :)Veronica och Carina tog sen hand om att hästarna kom ut en stund på kvällen för Lars och jag var på GOMIDDAG hos Nina och Johan i Mariefred där det är så trevligt att vi inte kom hem förrän efter ett på natten :). Mumsigt å härligt att ses igen, det var länge sen sist. 

Söndag 14.7
Fodrade 6 eftersom jag var lite trött i mössan i morse :).
Sen fixade jag klart stallet, hundarna och åt frukost innan jag tillbringade en timme med pappersjobb. Idag ska vi alla tre till Mamma och Kenneth över dagen så jag ska röra på Rosse en lång promenad innan han får vara inne den varmaste delen av dagen.  Vi gick emmastigen med flugtäcket på och det var faktiskt helt okey :) inte mycket mygg alls. På grusvägen joggade vi lite och han låter bra. Tränar korta steg både i skritt och trav vilket är helt onödigt tycker Rosse. Jag spanade in lite blommor i vägkanten som jag åkte och plockade till mamma innan vi stack iväg vid 10. Vi hade en underbar dag på Vindö, och tog även en kortsväng till Stavsnäs och spanade på vårt gamla hus som vi hade som landställe 1971-1975. Härligt att få vara tillsammans en heldag Rasmus Jag och Lars. Mera sånt :).

190713 Kungsljus är en ny bekantskap.
190713 Kungsljus är en ny bekantskap.
190713 Jacqueline - min sadelhjälp :)
190713 Jacqueline - min sadelhjälp :)
190714 Grabbarna roar sig :)
190714 Grabbarna roar sig :)
190714 Golunch hos mamma och Kenneth på Vindö.
190714 Golunch hos mamma och Kenneth på Vindö.
190714 Ovädret missar oss :)
190714 Ovädret missar oss :)
Gofika :) smarrig jättegod jordgubbstårta
Gofika :) smarrig jättegod jordgubbstårta
Solstekare :)
Solstekare :)
och en sväng till Stavsnäs för att titta på "Vårat Land" och ta en nostalgipromenad.
och en sväng till Stavsnäs för att titta på "Vårat Land" och ta en nostalgipromenad.
190714 En match med anacondaspelet  är ett måste :)
190714 En match med anacondaspelet är ett måste :)
Vissa simmar och andra inte :).
Vissa simmar och andra inte :).

Måndag 15.7
Idag var det skodax kl 08.00 och de dagarna vilar alltid Rosse. Idag var det dessutom ett rejält åskväder som svepte över Länna Bruk vid lunch så det blev vila i stallet ett tag. Sen ut i regnet och det är nog skönt för inga broms att jaga bort då. Prestigesadeln är nu på försäljning hos Ryttarstugan i Gävle :).
Måste oxå nämna att ridbanan är vattenfri trots rikligt med regn :)

Tisdag 16.7
Idag vart det uteritt med Veronica och Yra. Vi red över Mörtsjötorp och sen genom skogen och vagnvägen vilket inbjuder till långa lugna galopper så vi var glada och nöjda när vi kom hem :).
Från Rosses rygg ser man alla kantareller bra så efter ridturen susade jag iväg och plockade ihop en kvällsmacka var till Lars och mig :). MUMS
.

Onsdag 17.7
Red ett galopparbete på banan idag, och stundtals njöt jag av min fina häst :). Fick till en rund och mjuk galopp med både bärighet och tryck men inte upp i fart. Stryrketräning m a o. Red ut runt åsen efteråt och travade sidvärts på grusvägen. Provade några ett-ett och även lite tramp. Kändes lite slow i det jobbet men annars fin. Håller på och laddar upp trycket och lydnaden inför Falun den 27e så nu ska vi trimma några dagar igen :).

190715 Skodax för Rosse och Lena.
190715 Skodax för Rosse och Lena.
190715 Oväder på gång :(. Huga.
190715 Oväder på gång :(. Huga.