MAJ 2019 
Följ Rosses och mina tävlingar på en egen sida under Rosseau.
190502 Första betestimmen 2019 !
190502 Första betestimmen 2019 !

1 Maj Onsdag (röd dag )
Efter förmiddagens träningar och innan Coop hann jag tömköra Rosse en kort stund. Jag provade på banan som Lars jobbat timmar med men tyvärr är den oanvändbar för oss alla fortfarande. Tyvärr är den förstörd och det kommer att dröja innan jag har råd att åtgärda den. Såå ledsen. Såå jävla ledsen. 
2 Maj Torsdag
Lastade vid 8.30 och åkte till Camilla. Jag har feber och petar i mig Ipren för att orka. Jag red uppvärmning och sen igenom Int 1 så jag kände att jag kom igenom lugnt och stadigt. Sen fick Camilla rida och temat var höger bak på plats vilket hon gjorde strålande och Rosse blev så galet fin :). Vid lunch var vi hemma igen och idag släppte vi alla tre i sommarhagarna så de fick beta lunch två timmar. Härligt för dem :). En kul grej hände natten till idag då jag drömde  att en känd hästförmedlare frågade om Rosse var till salu, köparen ville ge 3 miljoner :) :) :). När jag vaknade kändes det lite kluvet, men tur det var en dröm.
När jag kom hem på kvällen satt Lars på banan i traktorn i ett sista försök att packa underlaget så det inte åker som på en badstrand. Men som badstränder funkar kommer detta inte att funka heller. Nu känns sommarens alla träningar och kurser förlorade tyvärr.
 Jag har inte råd att hyra in nån som ska rädda detta.

3 Maj Fredag
Idag åker jag och Rosse återigen till Camilla för att trimma inför morgonens start. Iprentankad ska jag nog orka. Det blev ett jättefint jobb idag oxå, jag värmde och red sen igenom programmet och det kändes lugnt och kontrollerat. Camilla fick sen rida lite och jobbade med hörn och volter samt med skolorna lite. Han är påväg att bli riktigt riktigt fin, och det känns som om nästa nivå i balans och bjudning nu är på gång. Han jobbar så fint och försöker verkligen göra som han tror vi vill. Så glad i denna häst :).
På em skulle jag jobba 13-21 men blev avbytt 16.00 och gick hem för att försöka vila lite. Jag mår verkligen uruselt. Tur det är en start sent imorgon. Jag fixade lite med mina tävlingskläder på kvällen men allt i stallet är kvar så imorgon blir det till att få upp farten igen.

4 Maj Lördag
 Dagen börjar med en kort sovmorgon för mig innan det var dax att tanka i en Ipren och en migräntablett. Suck. Men det gjorde att jag tog det lugnt på morgonen och satt här vid datorn ett tag. Räknade ut att jag behöver lasta 14.30 så jag är på plats c:a 15.30 för att starta 17.04. Malin A kommer och groomar idag och vi möts där.
Innan jag kan lasta ska Rosse flätas, äta lunch, badas. Allt ska putsas och lastas i bussen och innan det ska de vanliga stallsysslorna göras. Mocka, fixa höpåsar och foderhinkar. Jag ska dessutom äta lunch när Rosse äter, byta om till tävlingskläder, lasta bussen med mina grejor och en fikakorg med äggmackor, dextrosol, Ipren, Svag saft och kaffetermos. Morötter till Rosse ska i korgen oxå. Så, där har ni planen i stora drag. Idag ska jag rida fram från 16.30 med början i 10 min skritt. Sen 20 min effektiv värmning. Sen 4 min av med benskydd mm och sen 5 min på banan. Hoppas Hoppas jag orkar.
Det var knappt jag orkade. Framridningen var snubblig på det mycket dåligt skötta underlaget och jag red bara fram 20 min men det var lite för länge. Stundtals blev Rosse stark mot handen och tog stöd på mig vilket inte är så vanligt. Jag hade svårt att få med mig hb som blir markbundet då han inte klarar att svinga uppåt. Nåja, red in och fick till en ritt med massor av dåliga komunikationsbrister mellan mig å Rosse. Jag rider för fort när jag inte har något tryck. Hade många missar men red verkligen för varje rörelse så jag räddade och dolde hur det kändes. Sista halten blev 877 så jag satsade in i det sista. Helt slutkörd och mycket missnöjd med MIN insats efteråt. Rosse gör så gott han kan och följer mig utan åsikter trots min dåliga tajming. Heder åt honom. Jag fick sen siffror så jag gick upp i ledning, och blev till slut TVÅA och fick rosett :)! Knasigt det kan vara eller hur :). Jag har tittat på ritten och det ser ut som jag kände, men idag hade jag turen på min sida tydligen. 
Tack ROSSE för vår första placering i Intermediaire 1  !!!


5 Maj Söndag
Såklart vilodag för Rosse. Jag har träningar och hämtar hö innan jobbet på Coop. Angående Hö så har jag nu backat ner grovfodret till Rosse med två kilo. Jag ser att han betar många fler långa stunder nu så höet behövs inte lika noga under hagtimmarna som under innetimmarna.
På kvällen blev jaag klart sjukare och var såå jäkla förkyld när jag däckade i sängen.

190502 Den lilla har en liten hage och den stora har en stor hage :) Första betesdagen !
190502 Den lilla har en liten hage och den stora har en stor hage :) Första betesdagen !
190503 Viktig bild. Efter träning står han helt jämnt på alla 4. Riktigt skönt :)
190503 Viktig bild. Efter träning står han helt jämnt på alla 4. Riktigt skönt :)
190503 Viktig bild. Bakbenen är exakt lika belastade och i exakt rätt vinkel mot höften. Nördig javisst, men såå viktigt att iakta sådant.
190503 Viktig bild. Bakbenen är exakt lika belastade och i exakt rätt vinkel mot höften. Nördig javisst, men såå viktigt att iakta sådant.
190504 Malingroom
190504 Malingroom
190504 Avsutten prisutdelning gillar jag :)
190504 Avsutten prisutdelning gillar jag :)
190504 Fin blå rosett :)
190504 Fin blå rosett :)

6 Maj Måndag
Idag har jag klipptid på morgonen men fick ställa in pga sjuk. Jag ringde Coop och sa att det går inte att jobba idag. Ovanligt att jag blir såhär jäkla sjuk. SNÖRVEL ! Sitter stilla och bokför på morgonen, innan jag måste till stallet och luncha. PUST ! 
Jag lunchade och gick hem och la mig i soffan och sov till Lars kom hem. Jag gick till stallet och gjorde klart mockningen meda Lars tog hundarna på en kort promenad och sen lagade han mat. Efter maten somnade jag i soffan och vaknade lagom till nattfodring. Sov sen gott hela natten. 

7 Maj Tisdag
Jag gjorde klart stallet på morgonen, normalt tar det 40 min men idag 1,5 tim. När det var klart gick jag hem och ringde jobbet och sa att jag blir hemma även imorgon. Kan inte jobba med livsmedel i det skick jag är i. Sen däckade jag i sängen och sov till 11.30. Såå jäkla utmattad av hostandet och snorandet.  Ute är det svinkallt och emellanåt ösregnar det så att det slår på fönstren. Jag boar ner mig i mitt täcke en stund till. Träningarna ikväll ställde jag in och några rider på söndag istället. Nu ska jag bara vila, vila och vila lite till. Jag sov hela dagen till Lars kom hem vid 16. Vi åt mat ihop och sen vilade jag lite igen. Vid 20 tiden gick jag upp till Rosse och borstade eftersom jag inte gjort det på två dagar. Jag har ju visiterat mm men inte borstat. Kände mig lite vaken så jag klädde på honom tömkörningsgjorden och gick ut i sommarhagen. Han fick springa och jag stod stilla. Han såg jättefin ut och var skummig i munen och hade glad blick när vi gick till stallet igen. Skönt att jag orkade så han fick röra på sig. Jag nattfodrade och sen hem till sängen igen. Konstigt nog sov jag som en stock hela natten :).
8 Maj Onsdag
Jag ÄR piggare idag :) ! Tror det har vänt nu. Behöver ingen Ipren direkt på morgonen, och frukosten smakar faktiskt något annan än gammal socka. Jag gör klart stallet och ringer sen Camilla som lovar att komma och rida Rosse bara jag gör klart honom. DET orkar jag idag, och det blev en helt underbar stund i solen på fd fotbollsplanen för dem. Härligt att kunna galoppera rejält och dessutom jobba med de tre svårigheterna få ett otvunget sätt med härlig utebjudning. Såå härligt  att se dem jobba. Nästa ridtur på detta vis ska vara med mig i sadeln.
Efter allt var klart däckade jag i soffan och sov till klockan var 14.30. Ringde min Höleverantör och det gick bra att hämta två balar idag. Det orkar jag, kör bil och sitta still. Det är storbalar som lastas med maskin. Påväg hem köpte jag foder på Allboden. Bra använd em. Lars anslöt med traktorn när jag kom hem så det blev inlastat på skullen utan någe regn :). Perfekt timing :). Lars å jag käkade middag ihop och sen tog jag det lugnt vid datorn hela kvällen. Bokförde och rensade foton. Men jag mår klart bättre :)  Jippiee !!

9 Maj Torsdag
Började morgonen med Ipren efter att hästarna kommit ut. Mår lite febrigt. Suck. PREMIÄR med en träning på hemmabanan 2019 och det gick bra :). Det var Malin och Dazy som testade och underlaget höll även om det blev lite glidigt något steg. Kul att var igång hemma igen :).
Boka upp din sommar så lyfter vi nivån inför höstens tävlingar.
Jag och Rosse hängde med Yra och Veronica på en tur ut i skogen idag. Mest skritt på snirkliga stigar men även lite trav och galopp. Både Rosse å jag var avslaget sega. Men bra att vi kom ut en sväng. Imorgon ska jag jobba igen, och sen får min snuva vara klar. 

10 Maj Fredag
Helen Brunåker kommer till Rosse 10.00 = Vilodag
Jag är fortfarande inte helt okay och kroppen håller sig slow. Men jag ska jobba idag och Carro fixade så jag kan börja 16.00 ist för 12.00 vilket är en jättelättnad. Då vet jag att jag orkar. Ska ta det lugnt på dagen oxå. 

11 Maj Lördag


12 Maj Söndag
Vilodag igen för Rosse. Jag behöver jobba lite extra nu när jag varit sjuk. Träningar 9-14 och Coop 15-21 med restid emellan.

Min Syster Sussies häst debuterar hoppning med Camilla Berg i sadeln :) Fiiiin !!
Min Syster Sussies häst debuterar hoppning med Camilla Berg i sadeln :) Fiiiin !!
190508 Härliga bilder på min fina Rosse och vikarien :) Camilla på ryggen.
190508 Härliga bilder på min fina Rosse och vikarien :) Camilla på ryggen.
190508 Sådär då är bal nr 7 och 8 hemma.
190508 Sådär då är bal nr 7 och 8 hemma.
190509 UTEPREMIÄR på Länna Bruk :)Först 2019 var Malin och Dazy :)
190509 UTEPREMIÄR på Länna Bruk :)Först 2019 var Malin och Dazy :)
190808 Fler härliga bilder :)
190808 Fler härliga bilder :)

13 Maj Måndag
Fortfarande jätteförkyld, det vill inte släppa greppet om mina lungor riktigt. Tyvärr måste jag därför avboka Tinneträningen imorgon vilket gör att jag surar lite. Bestämmer dock att jag och Rosse åker till Camilla idag så får hon rida om jag inte orkar. Skönt med bra reservryttare :).  Å vilket fint pass det blev :) Rosse jobbade jättebra och hade en glad energi i jobbet. Han klarade av att visa oss några ettor, lite passage och jättefin piaff. Härligt att sitta och se dem jobba ihop. Jag gillar det jag ser helt klart !
14 Maj Tisdag
Jag är fortfarande sjuk, och orken är på sparlåga men Veronica och jag fick till ett bra pass med början på ridbanan i alla gångarter :), sen till fotbollsplanen där Rosse och jag galopperade stor galopp och sen red vi runt Byringe i skogen. Rosse fick jobba med sina små travsteg bakom Yra som skrittade och han var jätteduktig. Så skönt att rida i skogen nu innan myggen kommer. På em betade de i sommarhagen 2 timmar. Rosse och Yra märkte inte att Lena inte anslöt till sommarhagen direkt så jag passade på att raka av henne den sista vinterpälsryggen. Härligt för henne att bli kvitt den. Sen fick hon oxå beta en timme. På kvällen shamponerade jag henne och sen gick Lars och jag med hundarna och Lena så hon fick torka på promenaden. Hon var superpigg och småtravade glatt hela vägen runt :) Skönt att slippa dunpälsen :)
15 Maj Onsdag
Idag åkte Rosse och jag ner till Salvartorp och möttes av en slät fin nysladdad bana :) Vi spårade fint genom vårt arbete och det är bra att se på spåren att man nyttjar hela banan i sin ridning :) Jag jobbade med lösgjordheten i bjudning och fick verkligen tag på honom i högervarvet. Gjorde TRE ettor ! Jippie ! Även piruetter och saxen fick sig några vändor. Efteråt fick Rosse stå i bussen medaan jag red+undervisade en elev med trevlig häst. Roligt att rida andras hästar om de är snälla :). Inget betande hann de med idag.
16 Maj Torsdag
CT på förmiddagen. Jag orkade faktiskt rida ett rätt ok pass, men sen fick Camilla jobba en stund med piff å puff som ska lekas med.
Fin idag :) När vi kom tillbaka hem fick han duscha av allt svett och sen ut i sommarhagen naken för att beta och torka. Såg såå härligt ut :). De betade 2 timmar och sen hjälpte Carina mig att flytta dem igen.
De var sen ute till ca 18.00 idag :).

17 Maj Fredag
Kiro Lars Liljeholm kommer på fm = vilodag.
Jag tokstädade mina grejor i sadelkammaren, nu ska jag sälja av massor under sommaren. Saker jag aldrig använder. Skönt.

18 Maj Lördag
CT på fm.
19 Maj Söndag
Stallstädning på schemat innan jobbet.
 

Denna vecka är det skodax igen. 
20 Maj Måndag

21 Maj Tisdag

22 Maj Onsdag

23 Maj Torsdag

24 Maj Fredag

25 Maj Lördag

26 Maj Söndag

 

27 Maj Måndag
Idag ska Rosse och jag till Tinne igen. Vi har träningstid 13.00 :)

28 Maj Tisdag

29 Maj Onsdag

30 Maj Torsdag

31 Maj Fredag