KURS i SOMMAR på G. smsa mig om mer info.
v.26 Övernattning Mån-Tis  24-25 Juni Max tre platser 3500:-
v.26 DAG kurs  Lördag  29 Juni  8.00-19.00  Max 3 platser 1750:-
v.26 DAG kurs Söndag 30 Juni 8.00 - 19.00 Max 3 platser 1750:-
Vårtecken :) fina tranor på besök.
Vårtecken :) fina tranor på besök.
APRIL 2019 

1.4  Måndag
CT kl 14.00 och idag spikade vi mitt kurprograms vägar. Blir bra när allt sitter hos Rosse å mig. Bara musiken kvar. Spännande.
Åkte till Stallarholmen och hade träningar på kvällen, svinkallt men trevligt. Lars körde dit och hem och passade på att fika med Janne när jag jobbade. 

2.4 Tisdag
Till CT efter lunch, jag var hos frissan på fm efter att stallet var klart. Handlade påvägen hem och han bokföra det sista i Mars. 
Rosse jobbade bra och jag focuserade på linjer ur min Kur. Bytena blev platta så vi avstod dem och så fick Camilla rida lite små steg och stora steg som avslut. Han börjar bli jätteduktig och förstår bra. Fin häst det där :)

3.4 Onsdag
Började morgonen tidigt för att kl 06.00 stå på Carolinas ridbana och ha träning för fina David :) Det var ljust redan så inga problem. Åkte hem och påbörjade packning men hade sen en träning på Salvartorp innan det var dax för lunchfodring och även lunch för mig. 
Jag skulle till CT efter lunch men hon fick snabbt ändra till att jobba eftersom hon är jourhem och det dök upp någon med behov.
Rosse å jag bestämde oss för en uteritt för oss själva istället och såblev det :). Först longerade jag på fältet framför Herrgården innan jag satt upp. Sen red vi stigen vid fotbollsplanen och så runt Valnartorp och avslutade med att gå över åsen. Mycket galopp ble det och vi njöt bägge två. Jobbade med ettorne och han är stadig och lyhörd för ett-ett nu. ska försöka pilla dit det tredje oxå om jag kan rida ensam lite mer. Härlig dag som avslutades med att Lars och jag åkte och hämtade 2 storbalar Hö, tog med Lena på hundpromenaden, färgade mitt gråa hår och så hann jag packa till imorgon innan det var dax för nattfodring och sängen. Lars pappa Kent och bror Per hämtade bussen som ska få lite nya lampor och småfix medan jag är borta. Den ska besiktas den 17e så det är lika bra att justera det vi vet behövs. 

4.4 Torsdag
Jag har stallet på morgonen och när det var klart tog jag tag i att flytta 400kg löshö till en annan plats på skullen. Jag hämtade ju två rullbalar igår och de ska få bättre plats har jag tänkt. Efter det gympasset var det gott med frukost :) Vid 8.30 var det dax att rida ut med Veronica och Yra, det blev en hätlig tur runt Mörtsjötorp-Vagnvägen-Emmas stig ovh sen hem. Efter fick Rosse vara naken i hagen till 14.00 då jag fodrade en högiva igen ute. Han fick på sig ett skaltäcke för Veronica tar in efter 18.
Kl 15.00 ska jag vara vid Biskopskvarn för att bli hämtad av Anne-Carin och Lotta. Vi ska sen hämta Carro i Eskilstuna och sen bär det av mot Scandinavium :). De 4 övriga tanterna ansluter på plats. Ska bli superkul :) !
Vi landade i Göteborg vid 20 c:a och vi bodde på Elite Hotel på Avenyn vilket var jättefint. Vi han äta en rejäl räksmörgås på hotellet ihop med alla innan det var dax för sängen. Carro och jag bodde såklart ihop vilket var jättekul :).

400 kg löshö flyttat plats :) morgonjympa.
400 kg löshö flyttat plats :) morgonjympa.
3.4  så nu kan dessa två rullas på bättre plats.Härligt med fint hö in i April :)
3.4 så nu kan dessa två rullas på bättre plats.Härligt med fint hö in i April :)
190404 Nakenlunch i solen :)
190404 Nakenlunch i solen :)
190405 På plats i vårt hotellrum
190405 På plats i vårt hotellrum

5.4 Fredag
Jag och Carro startade med en frisk morgonpromenad runt några kvarter innan det var dax för hotellfrukost. Riktigt bra sådan så när de andra kom käkade jag lite till. Det dröjer säkert till lunch var tanken. Vi hade köpt VIP biljetter vilket gav access till framridningen och en föreläsning samt lunchbuffe och garderob :).
Framridningen var vi aldrig på, lunch + föreläsning var rätt dåligt så det bästa var att vi hade Garderoben :). Och ritterna såklart :). När vi sett dagens ritter var det dax för hotellet och sen tog vi alla en taxi till The Concept där vi hade bokat underhållning och mat. Det kan liknas med en mix av Wallmans och Moulin Rouge :). Lokalen var en blandning av röd bordell och teater. Vi fick se en mixad show med bl a sång från en tjej som hette Åsa Lundell, och en variteartist som jag inte minns namnet på. Dessa två var enastående bra på sin grej !
Maten var dessutom bland det godaste på länge. Jag och Carro avstod discodansen efteråt och ihop med Bim tog vi en taxi till hotellet och var i säng 00.30. Kul dag ;)

6.4 Lördag
Jag och Carro gick upp 6.00 och tog sen en rask promenad på 40 min innan frukosten öppnade. Det var rätt kallt men så skönt att röra på sig. Vi var sedan på plats i Scandinavium 9.00 då dagen startade med hoppning. De övriga tanterna anslöt vartefter och dagen ägnades åt shopping, äta och prata med vänner vi mötte. Jag shoppade bara en käkrem till PS tränset och två par sporrar eftersom jag inte hittat mina sedan Fagersta och tror jag glömde dem på parkeringen. Så blev äntligen klockan 16.00 och dressyren kunde börja :) Å vilken dressyr !!!
Startfältet var magiskt bra och ni vet ju utfallet, men att se Tinnes ritt och hennes samspel med Anton var så magiskt att jag grät. Tårarna trillade ikapp med hennes leende :) Anton älskade det och de riktigt njöt av stunden bägge två. Tinne fick sen på tantkalaset berätta för oss hur det är att rida in i arenan när alla klappar in henne :). Enda platsen i världen det är en sån publik sa hon, och Anton älskar det !
Rysarbra dressyr hade vi sen alla på näthinnan när det var dax för oss att lämna Göteborg för denna gång. Så kul att vi tog oss ner :). 

7.4 Söndag 
Veronica och jag red ut en skrittrunda runt Byringe. Rosse var lugn och avspänd. 
 

Vi har ju VIP biljett vilket innebar VIP ingången :).
Vi har ju VIP biljett vilket innebar VIP ingången :).
Å såklart var det Christer som stod i dörren :) Ha Ha vad vi skrattade.
Å såklart var det Christer som stod i dörren :) Ha Ha vad vi skrattade.
Nu är vi på plats :)
Nu är vi på plats :)
Å denna gång blev det en bild med den fina hästen :)
Å denna gång blev det en bild med den fina hästen :)
Snart dax :)
Snart dax :)
Denna magiska Tinne gör det igen :) Tar sig till final och rider över 80 %  !!!
Denna magiska Tinne gör det igen :) Tar sig till final och rider över 80 % !!!
Krogdax fre kväll
Krogdax fre kväll
Eva å jag skålar för oss alla :)
Eva å jag skålar för oss alla :)
Jättegod mat :) Huvudrätten var magisk !
Jättegod mat :) Huvudrätten var magisk !

8.4 Måndag
Rosse och jag till CT och fick till ett jättebra jobb :). Kändes mjuk och fin i travjobbet, gjorde galoppjobbet super så det var riktigt kul att rida :). Ett litet krux som var väntat men ändå knepigt är att han helt plötsligt hittat bytena i varje och nu har jag svårt att få stopp på dem :) och att han gör dem lite överallt trots att vår inlärning varit noga med var och hur.
Idag smällde han in 7st !
Klart jag bara försöker gilla läget men med tävlingar i antågande önskar jag ju att han var på mina hjälper och inte kör ett eget race :). Gjorde bara enkla byten ett tag och sen bara ett åt varje håll och berömde. Som sagt, delicat läge men lite knepigt. Jag hann hem till ca 12 och mötte min mamma som jag inte träffat på ett tag då hon varit bortrest. Jag hade tappat bort nyckeln hem men som tur var kom Rasmus och Anna så de kunde öppna. Vi käkade lunch, tog en hundpromenad, umgicks och kollade bilder från senaste resan och sen åt vi alla fem middag när Lars kommit hem. Anna hittade min nyckel i min jacka å vi skrattade ett tag åt det. Jag brås på min mor säger jag, hon är likadan och letar konstant efter något.
Trevlig måndag då vi alla lyckades träffas helt klart :). När mamma åkt hem på kvällen hann jag även packa en hel del och putsa upp det som inte skulle ridas med imorgon. Ska bli spännande att rida för Tinne igen :).

9 April Tisdag
x

Äntligen dax för  TANTKALAS  10-11 April 2019 ! 

Vi välkomnar nya tanten Annelie Åberg till kalaset och det blev jag som fick dela rum med henne vilket såklart var extra roligt ! Passar mig utmärkt att kunna prata och bekanta mig i lugn och ro samt att försöka få henne att trivas och känna sig välkommen. Att hon dessutom jobbar på ridskola och har gjort det länge gav ju oss en hel del att diskutera kring. Kul !
Nu e bussen å vi på plats på vackra Ledingenäs :)
Nu e bussen å vi på plats på vackra Ledingenäs :)