Inga tävlingar så långt ögat når.
Kom och träna mera ! 
APRIL 2021 
Till Salu ! Min sadel Equipe Olympia finns hos Sadeldoktorn :)
Till Salu ! Min sadel Equipe Olympia finns hos Sadeldoktorn :)

v. 13  1.4 - 4.4 

1.4 Torsdag
Till CT på fm och Rosse kändes jättefin ! Tack HB :)
Vi jobbade såklart mest lösgörande och olika tempon idag eftersom han vilat i tre dagar och blivit knådad dessutom. Härlig känsla att rida mjukt och vanligt  igen :). Hade en helt annan typ av bjudning idag :) Glad.

2.4 Fredag
Till CT på fm och idag jobbade vi på rejält :)  Stundtals jättefin i sitt jobb och kändes verkligen på idag i sina övningar :) Vi promenerade efteråt av i solen medan CT skrittade fram. 
3.4 Lördag
Efter mina träningar på Älunda idag tog Lars och jag med oss hundarna, Lena och Rosse på en härlig långpromenad bort till Pekarn och så hela åsen hem. Gillar dessa familjepromenader då hästarna njuter av skritt och skog. Lena travar bredvid Lars i sitt turisttempo :). På kvällen ser vi klart netflixserien QUEENS GAMBIT som jag verkligen kan rekomendera. Annorlunda och fängslande. 
4.4 Söndag
Träningar här hemma i strålande solsken men kalla vindar. Som ridväder perfekt. Rosse och jag jobbade hemma på banan för oss själva och vi fick till ett jättefint pass. Red allt galoppjobb först, och nu har jag 1B i sinnet så vi jobbar med de linjerna. Jättefina bytesserier idag och vi kunde verkligen sätta takten och även avsluta på rätt antal ettor :). Till travjobbet tog jag spöet men behövde bara peta till några gånger i passagen för att få mer kraft.  Lyckades öva isär hjälperna för piaff och passage så att vi får två olika signaler frånmitt bäcken och fotled. Blir superbra om det går att befästa.
Mycket enklare att skilja på för honom. Duktig.
Tror det kan gå eftersom han lärt sig skilja på min kropp inför tvåorna och ettorna. Klurigt men så kul jobb. Efteråt red jag ut gräsvägen till fotbollsplanen och övade passage-piaff-passage bortåt för att kolla bjudning och svar. Superfin :). Jippiee vilken häst jag har :).

v.14
5.4 Måndag

Planen idag ( Annandag Påsk ) var att rida Rosse 8.45-9.30 ca, sen ha 4 träningar hemma 10-13 och sen åka och jobba 14.30-21.30.
En rätt bra plan kändes det som. Om man inte räknar in Aprilvädret.
Det vräkte ner snö i rätt kraftiga vindbyar på morgonen så efter ett tags hattande hit och dit med träningarna blev det till slut bara en elev på Salvartorp och inte hann jag få med Rosse ner för att rida. Han fick stå. 
Suck. April April på mig. Gjorde dock inget att krypa in på Coop och jobba kvällen. Där är det varmt och där håller planen oftast :).

6.4 Tisdag
Till CT på fm och jisses va fint framförallt Dianella jobbar nu :).
Jag red rätt ok men det är så SVÅÅÅRT !!  Ibland blir jag 5 år och slänger tyglarna och skrittar medan jag morrar och förbannar att jag inte får med mig kroppen som jag vill. Rosse kämpar på fint så det känns orättvist att jag blir så uppgiven ibland. Nu är jag ju även så funtad att jag samlar ihop mig och försöker igen, och sakta kommer jag att lära mig JAG VET.
Men jag vill kunna NU !
Med kunna menar jag att jag ska känna nyanser och hitta rätt inverkan för att hjälpa Rosse, och ännu gör jag inte det. CT filmar mig lite ibland och det är bra. Även om det inte ser bra ut så ser jag ju att vi utvecklas mot målet :). och GP är skitsvårt ! Tackar min lyckostjärna att jag har CT som står ut och lotsar mig igenom alla gupp på vägen. Hon är fantastisk :).
Rosse fick gå ut i hagen några timmar när vi kom hem, och jag tog bussen till Strängnäs och handlade foder på ALLBODEN samt en stege till sadelkammaren på ÖB. Där hade de även rödfärg till bra pris så jag köpte med en hink av det oxå. Om någon vill måla trästaket ihop med mig i byte mot träning så hojta :). Många meter runt ridbanan som sa målas så snart värmen kommer. 

7.4 Onsdag
Red på banan som var lite blöt men jättefin. Jobbade med övergångar och lite piruettjobb. Efter passet red vi ut över floodskogen och jobbade piaff-passage-piaff för att upprepa inlärning av vilka hjälper jag vill ha till det. Härlig :)
8.4 Torsdag
Till CT på morgonen och vi jobbade alla tre hästarna med Rosse i mitten. Jag är osäker och vilsen just nu i jobbet ( svårt) så idag fick CT sitta upp och lotsa Rosse. Det var länge sen nu. Bra jobb och jisses va fin han är stundtals. Blev så svettig att han fick ett shampobad när vi kom hem och sen fick han äta lunchen inne i boxen medan han torkade. Han gick ut i hagen ett par timmar efter det för det var en fin kväll. Jag strök mig från Segersta och anmälde till Gripen och Strömsholm istället.
Ska rida Intermediaire 1 på tävling, och träna vidare på 1B tills jag känner mig säkrare. 

9.4 Fredag
HB här 8.00 och gick igenom Rosse igen. NU släppte han fram vb lår till henne och jisses va hon fick jobba djupt där nu :). Blir spännande att se om det hjälper eller tvärtom. Han älskade det och gäspade stort 10 ggr minst. även höger bog släppte då fint. Jättebra jobb Helene :) Stort tack från både Rosse och mig :). Han fick sen gå i hagen resten av dagen.
10.4 Lördag
Tömkörde på morgonen inna träningar + jobb. Han såg mjuk och fin ut. Många övergångar. Skönt att se honom jobba bra.
11.4 Söndag
Red hemma på banan och värmde noga och länge. Red sen linjer ur Int 1 och jag fick knöla lite med drivet i v varv annar var han fin. Kanske saknar lite bjudning jämfört med för en månad sedan. Hm.

12.4 Måndag
Red ut med Veronica och Yra runt Byringe-Mosstorp- gästgivargården. Vi var både blöta och nöjda när vi kom hem. Rosse fick jobba mycket galoppfattningar och avbrott samt galoppera på rejält till slut.
Han var så fin :), men lite loj i sinnet kanske. HM. 

13.4 Tisdag
Bästa Lars Liljeholm kom idag och det satt i fästet insida knä hb.
Där var det. Stämmer med det jag kännt när Lars beskrev hur det drabbar. Inte knäet sa han. Rosse ska vila idag i hagen och imorgon gå på bra underlag. Jag åker till CT imorgon efter mina träningar så får vi jobba inomhus i lugn och ro. Jag har ju i magen anat något som stör. Skönt att det fanns något som inte skulle vara och att LL kunde hjälpa. Magisk farbror det där :).

14.4 Onsdag

15.4 Torsdag

16.4 Fredag

17.3 Lördag

18.3 Söndag