JANUARI 2021 
Inga tävlingar så långt ögat når.
Kom och träna mera ! 
Till Salu ! Min sadel Equipe Olympia finns hos Sadeldoktorn :)
Till Salu ! Min sadel Equipe Olympia finns hos Sadeldoktorn :)

1 Jan Fredag
Idag red jag på min fina bana och jobbade skolor och njöt av att det var bra underlag mitt i vintern. Efteråt fick jag med mig Carina på en skrittrunda runt fotbollsplanen så detta året började fint.  
2 Jan Lördag
Idag vart det ett kort pass på lina för Rosse innan jag dubbeljobbade.
Fin som attan såg han ut :)

3 Jan Söndag
På morgonen hade han ett ifyllt v bakben ! Tror han slår sig i sömnen, har hänt tre ggr på 4 år och jag fick panik första gången. Bra med Biolight direkt och ikväll. Vilodag då jag dubbeljobbar igen. Bulan bättre och ingen värme på kvällen. Ska be Izabella kolla den såklart :).

4 Jan Måndag
Till Hölö och undersökning. Izabella är fantastisk :). Vi kollade bulan och hon var inne på samma som jag. Slag med en blödning. Ingen ömhet och ingen hälta. Vi kollade i övrigt verkligen allt, inkl spring på mjukt, hårt, rakt och böjprov. Det var ok överallt förutom lite ifyllt v bakknä. Vi gjorde ett ultraljud utan sedering och det fanns prickar i ledvätskan så vi beslöt att jag återkommer på fredag för att ultraljuda exakt med sedering och sen behandling. Jag åkte hem jättenöjd med att det var något litet jag känt.
Hagen hela dagen efter.

5 Jan Tisdag
Bulan helt borta. Kall ch fin ! Skulle ut och skritta men ..... TAPPSKO !! VF och jag som sa när Fredrik var här att jag inte haft tappsko på evigheter :). Gick direkt till diket och javisst låg den i kanten. Lätthittad med röd sula. Ringde Fredrik och han var på plats 14.10 och fixade på den igen. Service !  Tack !
6 Jan Onsdag
Träningar på fm eftersom det är helg var det fullbokat :) Jag hann ta en kort promenad med Rosse över åsen vid sandgärdet innan jag åkte iväg till Coop. 
7 Jan Torsdag
Tömkörd på banan i ganska uselt underlag. Såg fantastiskt fin ut hela tiden :)
8 Jan Fredag
Rosse var idag på Hölö för behandling. Jag var där 8.00 och vi satte sedering i munnen eftersom han är så stickkänslig. Jag lånade en munkorg för att slippa stå och hålla honom så att han inte åt spån. Märklig häst på många vis den här Rosse. När han var rejält sederad kunde Izabella sätta ytterligare en ponnydos med nål utan problem. In i undersökningsrummet och så ett jättenoga ultraljud. Knäna såg bättre ut idag, och Izabella tog bilder på alla ligament, fästen, brosk mm. " Nu har vi ett facit hur han ser ut oskadad, och framöver kan vi jämföra och han får problem ". Bakknän är ju det som tar stryk av dressyr i svår klass och han är nu 12 år. Izabella sa oxå " Hans brosk i knälederna är tjockt och friskt, väl dimentionerat för hans storlek så om han inte drabbas av inflamationer klarar han knäna livet ut :)". Rosse fick en liten dos Cortison i båda knäna eftersom det var hans första behandling. Behöver han mer framöver blir det Irap istället. Jag vet ju vilken hjälp en dos Cortison gjorde för min axel i väntan på operation så jag hoppas det hjälper Rosse det lilla som behövs. Nöjd och glad åkte jag hem med honom. Jag byggde ett staket så hagen blev kortad innan diket och sen fick han gå ut.
9 Jan Lördag
Promenad Emmastigen. Jag får sitta uppe och skritta hela veckan men då fryser jag ihjäl :) skönt att gå i skogen för mig med. Blev nästan mörkt.
10 Jan Söndag
Promenad dammen- upp på åsen - förbi Carina och hem. Idag hade jag lampa med så jag kunde se hela vägen hem :). 

Efter ett gemensamt pass på banan skrittade jag och Carina ut runt fotbollsplanen. Härlig tur årets första dag.
Efter ett gemensamt pass på banan skrittade jag och Carina ut runt fotbollsplanen. Härlig tur årets första dag.
210101 Lars sladdar banan medan vi skrittar av.
210101 Lars sladdar banan medan vi skrittar av.
210104 Dax för koll.
210104 Dax för koll.
omhuldat skelett :)
omhuldat skelett :)
Djup koncentration av alla tjejer runt Rosse :) vi var 5st som uppvaktade :)
Djup koncentration av alla tjejer runt Rosse :) vi var 5st som uppvaktade :)
Min vindrutetorkare lossnade påväg till Hölö, men med en hovslagare och en kattstrypare fixade det sig :).
Min vindrutetorkare lossnade påväg till Hölö, men med en hovslagare och en kattstrypare fixade det sig :).
210105 Fin igen ! Bulan helt borta.
210105 Fin igen ! Bulan helt borta.
210105 Dekorationssnö. Räcker så.
210105 Dekorationssnö. Räcker så.
210105 Första tappskon på evigheter hittas lätt pga röd sula :).
210105 Första tappskon på evigheter hittas lätt pga röd sula :).
210105 Promenad i väntan på hovis Fredrik. Snabb åtgärd. Tack !
210105 Promenad i väntan på hovis Fredrik. Snabb åtgärd. Tack !
210109 Veronica
210109 Veronica

Ett glatt gäng på Älunda Gård i Eskilstuna hyrde dit mig för träningar Lördag 9.1. Trevligt ! Hoppas vi ses igen, då ska fler av de 6 hamna på foto !

210109 Git
210109 Git

11 Jan Måndag +0
Rosse och jag gick en underbar promenad på fm. Byringe - Mostorp - Ekedalen. Det tar ca 1.15 att gå den och vi njöt av de vackra snötyngda träden och tystnaden i skogen. Perfekt tajmad promenad då den väntade snösmockan drog in över stallet vid 13 tiden. Idag fick han gå med sadeln på, så att våra rutiner inte blir för udda. Om vädret tillåter ska jag börja rida honom nästa vecka igen. Då får han nämligen börja trava rakt ut med ryttare. Att skritta uppsuttet får jag redan nu men då fryser jag ihjäl :). Å mitt fläsk behöver röra på sig nu när jag inte rider :). På väg till jobbet låg det bilar i diket på flera ställen, det vräkte ner snö och vart oplogat fort. Snöandet gav ca 1 dm men övergick till regn så när jag åkte hem var det som att åka i gröt. 
12 Jan Tisdag -4
Härlia SOL !! -3 och fast det var isgata så gick det att skritta uppsuttet runt Valnarstorp med Yra och Veronica. Ljuvligt att rida igen :). Inga träningar på Näsbyholm på kvällen då alla avb pga det dåliga väglaget = -4 och is överallt. Det blev en hundpromenad med Lars och hundarna runt Byringe istället. Sen slöade jag vid datorn och TVn omväxlande. 
13 Jan Onsdag -4
Idag red jag och Rosse ut ensamma en härlig skrittrunda i snön. Jag red till mig och sen Åsen vid Carina ner till vägen runt bruksgården och så runt dammen hem. Red igenom hagen då vägen var rätt isig. Härligt att rida igen !
14 Jan Torsdag -10
Idag åkte jag till CT och hjälpte henne med båda hästarna för första gången sen mitten på december. Så kul att jobba ihop igen, och längtar till Rosse kan åka med så även jag får träna. När jag kom hem igen var det skitväder så jag kröp in i huset efter stallet vart klart. Rosse slapp mig idag. När jag hade kvällens träningar på Salvartorp blev det kallt för första gången på vintern. Jag var beredd så jag frös inte men -10 känns ovant. 
15 Jan Fredag -13 och gnistrande sol !
Rasmus lånade min bil på morgonen när han skulle till tandläkaren på koll. Hans bil har broms servon troligen rasat på. Suck. När han kom tillbaka fick vi en fikastund ihop och bestämde att vi skulle ut och gå ihop. Sagt och gjort fixade jag på Rosse grejorna och sen gick vi runt Byringe. Härligt att få sällskap av Rasmus så vi hinner prata i lugn och ro. Vi mötte Bernt och kul att snacka lite med honom en stund. Inga vargspår runt oss i snön hittills. :).
Bara Lodjur men den ser vi ju då och då. När vi kom tillbaka fick Rosse stå inne och äta hö medan jag tömkörde Lena. Jag kunde stå på gräsplanen bakom Canaxagaraget där det vart superbra att tömköra runt i trav och galopp. Sen gick vi runt dammen och sen fick de båda gå ut i hagen. Härlig dag med SOL ! Rasmus och jag åkte in och handlade 


16 Jan Lördag

17 Jan Söndag
 

18 Jan Måndag

19 Jan Tisdag

20 Jan Onsdag

21 Jan Torsdag

22 Jan Fredag

23 Jan Lördag

24 Jan Söndag

 

25 Jan Måndag

26 Jan Tisdag

27 Jan Onsdag

28 Jan Torsdag

29 Jan Fredag

30 Jan Lördag

31 Jan Söndag