MARS 2019 
KURSER i SOMMAR på G. smsa mig om mer info.
v.22 Övernattning Lör-Sön  1-2 Juni  Max tre platser. 3500:- 
v.26 Övernattning Mån-Tis  24-25 Juni Max tre platser 3500:- 
v.26 Övernattning Lör-Sön 29-30 Juni Max tre platser  3500:- 
Memorera å skapa :) !
Memorera å skapa :) !

v. 9  1.3 - 3.3 

1.3 Fredag
Helena Brunåker kom 8.00 och masserade en nöjd Rosse. Riktigt bra nu när alla muskler börjar vara smidiga och Rosse hjälper till att lossa på spänningar. Efteråt gick jag med honom runt Valnastorp i vårsolen. Härligt. 
2.3 Lördag  
Idag vart det en konstig dag. Jag hade stallet på morgonen med en groende migrän i sällskap. Kämpade klart och gick hem och medicinerade och så i säng. Ställde klockan på 9 och somnade som en däckad. Jag ska åka hemifrån 10.30 för att ha tre träningar och normalt släpper migränen på medicin och en stunds sömn. Jag vaknade INTE av klockan. Jag vaknade 10.50 helt groggy. Skämmigt att ringa mina elever och be om ursäkt för jag kommer inte. Fick tag i dem och la mig i sängen igen. 12 kom jag upp och efter frukost gick jag och hämtade Rosse för promenad. Jag orkade INTE rida idag. Lars hade kommit hem så han anslöt med hundarna. Vi gick en promenad på Åsen med lite klättring och jag kom sakta igång mot det normala. 
Vi fick i oss lite lunch och sen var det dax att dusch å fixa till oss för 50årfest på Sands Golfklubb. Anne-Carin Klinge Sporrong ( en av Tanterna i Tantkalaset ) fyller år och hon och hennes man Robert bjöd på en fantastisk fest !! Underbar lokal, härligt mingel där jag faktiskt kände några :) , intressanta aktiviteter som mingelhöjare, riktigt god mat, bra bordsgrannar att snacka med till middagen och sen svettig dans till DJ som öste igång rejält !  Vårt Tantkalsspex blev mer lyckat än jag vågat hoppas, inte min förtjänst alls men när duktiga andra snilletanter fixar blir det både roligt och bra. 
Så kul med riktigt BRA fest ! Tack Anne-Carin och Robban för att Lars och jag fick vara med och fira ! 

3.3 Söndag
Sovmorgon, frukost och sen en träning borta. Efter det hem och fixa stallet + lunchfodra och det är sånt skitväder att man bara suckar. Snöglopp och svinkall. Jag fixar hemma till det är dax attta in hästarna vid 15.30. Alla täcken är blytunga av vätan men hästarna är torra under. Mitt Regntäcke är värdelöst trots relativt nytt. Rosses undertäcke är blött. Så nu ska det regntäcket slängas. Har några fler att ersätta med som TUR är :). Hela garaget är fullt.
Lars och hundarna kom och vi tog med Rosse på promenad runt sjön (7,5 km) och vi kom tillbaka 17.36 och det var fortfarande ljust nog ute. Härligt med både ljusare morgnar och längre kvällar igen. 
Nu har Rosse haft en vecka återhämtning med uteritter, promenader, tömkörning, skoning, massage mm efter en intensiv träningsperiod. From nu blir det intensivt igen och förhoppningsvis är vi redo för tävling 15,16,17 på Strömsholm. Vi laddar så får vi se om de ställer in eller ej. 

v. 10  4.3 - 10.3 

4.3 Måndag - 1
CT 10.00  Snögloppslaskelände, men härligt att krypa in i ridhuset hos Camilla. Vi jobbade först Daniella som gjorde ett kalasjobb, sen Rosse som gjorde ett bra jobb men jäklar vad jag fick rida för det. Vi avlsutade med att rida igenom Int 1 å TUR det är 14 dagar till start för det sitter inte ihop vettigt just nu. MEN de drog pengarna till Strömsholm idag så jag räknar med att rida där tre dagar i rad så nu jobbar vi mot det. Rosse gjorde jättefina travskolor, halter och ryggningar. Sämre med galoppsax där jag fick honom bakom skänkeln å sen fick rida som en clown. Det hängde i lite i första bytesserien (3-or) men till nästa var han på plats igen å den var bra (2-0r). Travökningarna blev helt ok och båda upptagningarna likaså :) Glad för det ! 
5.3 Tisdag - 2
CT 09.00  Planen är Daniella först och sen Rosse som ska jobba galoppsax, piruetter och sen igenom Int 1 igen :). Vi får se om det blir så, man vet aldrig. Det blev så :) Rosse var finast ever idag !! Började mjukt och gick lyhört för mina fötter direkt. Vi jobbade saxen och när jag räknade och han var framför mig hade jag gott om tid och plats att få rätt rytm. Kunde rida med långa ben och lätta hjälper !! WOW!! Vi jobbade piruetterna och han svarade snabbt och lätt på vänd-fram-vänd-fram så jag hade en känsla av stenkoll :). Vi avslutade med att rida igenom Int 1 och vissa bitar var jätefina, tappade honom bakom mig i andra ökningen och då blir vi i olag i upptagningen till skritt. Vi var lite oense och galoppen i ingången till första piruetten, och bytena i var 3e drog oss till höger om linjen. Men nu tror jag på att vi kommer kunna arbetsrida igenom programmet även i skarpt läge :) KUUUUL!!
Fick tjocka utetäcket på för det blåser isvindar idag, Brrrrr. 
6.3 Onsdag
Tömkörning ? Eller isbalett är nog ett bättre ord. Blev vilodag.
Ja ibland har jag helt enkelt ingen ork eller lust. Bra att vila då.
7.3 Torsdag 
CT

8.3 Fredag
Red ut runt sjön med Veronica och Yra, kunde även ligga och galoppera lite före Yra idag. Duktiga. 

9.3 Lördag 
CT

10.3 Söndag
Vilodag.
 

v. 11    11.3 - 17.3 

11.3 Måndag
CT me focus på MSV A idag. Känns jättebra stundtals, men även skitdåligt stundtals. Men han är fin, riktigt fin även om han är så sjukt obekväm att rida.

12.3 Tisdag
CT med focus på St G idag. Klädde på och av i Bussen för att öva även det momentet igen. Gick hur bra som helst. Goa Rosse. 
Jag red som en blå och Camilla jublade att han var fantastist fin :). Jag njuter av det man inte av att rida honom. Lydig, allert, snäll men obekväm. Hemma hade Veronica gått omkull med Yra och hade såklart ont i hela kroppen. Lars susade dit och hjälpte henne eftersom jag var i Dunker. Båda har klarat sig bra mebn Veronica åkte in och kollade sig eftersom hon hade så ont. Ingen fara med mjälte eller brott som tur var. Nu blir det vila ett par dagar tills de mosade mjukdelarna repat sig. 

13.3 Onsdag
CT men i Salvartorp eftersom väglaget är galet uselt idag och jag inte vill åka så långt då. 

14.3 Torsdag
Vilodag med skrittpromenad för hand.

15.3 Fredag
Tävla MSV A:1 på Strömsholm

16.3 Lördag 
Tävla FEI Prix St George på Strömsholm.

17.3 Söndag
Tävla Intermediaire 1 på Strömsholm

v. 12    18.3 - 24.3 

18.3 Måndag
Vilodag helt

19.3 Tisdag
Promenad för hand

20.3 Onsdag
Tömkör / Uteritt

21.3 Torsdag
CT
22.3 Fredag
CT
23.3 Lördag 
Tömkör/uteritt

24.3 Söndag
Tävla FEI Prix StGeorge i Fagersta.

v. 13    25.3 - 31.3 

25.3 Måndag

26.3 Tisdag

27.3 Onsdag

28.3 Torsdag

29.3 Fredag

30.3 Lördag 

31.3 Söndag

 

190301 Promenad efter massage.
190301 Promenad efter massage.
Anne-Carin 50 år !! Skål !!
Anne-Carin 50 år !! Skål !!
Vi var 4 tanter som firade Tant Anne-Carin på plats. Resten via länk under kvällen ...
Vi var 4 tanter som firade Tant Anne-Carin på plats. Resten via länk under kvällen ...
å det var en härlig fest !! GRATTIS A-C !!
å det var en härlig fest !! GRATTIS A-C !!