NOVEMBER 2018

181101  Betar i +8
181101 Betar i +8

v. 44
1. 11  Torsdag     Rasmus fyller 23 år idag :)!! Stort Grattis !!
Rosse har planerad vilodag idag,  passar bra med ett sår som ska få chansen att tas omhand av kroppen. Det är svullet runt såret men ingen feber och bara lokalt. Kör biolight på såret 2 ggr under dagen. Jag ägnar annars dagen helt åt Rasmus som först uppvaktas av min mamma och mig med tårta och presenter på sängen tidigt efter stallsysslorna. Sen äter vi en lunch ihop Rasmus, mamma, Lars, Kent och jag eftersom det är enda tidpunkten vi får ihop alla idag.
Det blev mumsig Taco på älgfärs. Å tårta såklart :). Hipp Hipp Hurraa !! 
Jag provar mina nya stövlar och tror de passar :) Efter helgen ska jag prova att rida i dem oxå innan jag vågar vara riktigt glad. 

2.11 Fredag
Till CT idag och trimma igenom Rosse inför helgen. Det blev ett jättebra pass där jag red igenom båda programmen och filade på lite detaljer och sen red Camilla ihop honom lite och travade skolorna samt ökningarna. Jag kunde från marken se hur jag skulle lösa ökningen vä-hö vilket var skönt då det är vår knepigaste linje. Jag är riktigt taggad inför helgen nu vilket behövs då det är riktigt bra ekipage jag möter. När vi kom hem fick Rosse ett shampobad och sen vara inne och äta lunch för att torka. Ut med halstäcke på em. Jag hann packa ihop det mesta tack vare att jag börjar jobba först 16 idag. Flax. 
3.11 Lördag
Rosse startar dagen som vanligt med frukost ute innan vi sätter fart mot Enköping :). Jag hämtar upp Åsa som ska med idag och det är roligt att hinna prata lite under resan. Rosse känns stundtals jättefin på framridningen men det är lite på och av. Konstigt nog är han inte mötesrädd alls med de hästarna som vi rider fram ihop med. Märkligt men skönt för oss båda.
Inne på banan har jag bitvis en bra känsla men jag har lite småmissar å det kostar. Trodde själv på 64% ca men det blev 63,3 med en miss mer än jag märkte. Jag blir lite fundersam och missmodig av bedömningen som i vissa delar inte stämmer med min känsla, och jag velar med om jag ska åka imorgon eller inte. Åsa är jättebra att bolla bedömningen med, och när vi med fikakorgen på läktaren kan gå igenom protokollet så klarnar det lite för mig. Det var nog inte så tokigt iaf och jag behåller min känsla av att jag var rätt nöjd när jag kom ut från banan. Som sagt, möter fina ekipage idag och missar kostade mig över 2% räknar Åsa ut. 
Rosse hinner gå i hagen på em vilket är en skön belöning efter dagen. Jag packar och fixar i ordning allt för imorgon blir det tidigt. Jag åker ensam imorgon. 

4.11 Söndag
Tidigt ja. I mitt huvud startade jag 9:57 vilket gjorde att jag morgonfodrat, ätit frukost och bytt om, flätat Rosse, lastat och åkt till Enköping och var framme 8:15 :). Rullade in med känslan att jag lyckats och hade gott om tid innan jag skulle rida fram. 
GOTT OM TID var det. Jag startar 11:17. IDIOT ! Stackars Rosse.
Men eftersom klassen börjar 9.00 tog jag på Rosse tränset och sen gick vi en powerwalk på 40 min runt på anläggningens ridvägar. Skönt efter resan för oss båda. Vi gick även terrängbanan och klaev över de hinder som gick :). Sen fick Rosse komma in i bussen med täcke, hö och vatten medan jag tog fikakorgen och satte mig för att se mina konkurrenter som startade före mig. Intressant. Normalt hinner jag ju inte se mer än högst ett ekipage men nu hade jag ju chansen. Sen var det äntligen dax att rida fram.
Rosse var mycket räddare för de andra idag och det störde lite eftersom jag fick parera mötena hela tiden. Förutom det känndes han pigg och på G så det var roligt. Gjorde alla svårigheter fint och stadigt. Fick hjälp av Maria ( Mads fru ) att ta av benskydd och bredvid stod  Erik Lette som jag såklart med vördnad hälsade på. Då sa han " Den e fin den där " vilket gjorde mig väl till mods :). Så var det dax.
Jag hade en bra känsla i stort sett hela tiden,  fick en fin halt in men sen sprang han iväg och jag tog då tag i honom och gjorde halt igen så startade på 4ormen i detta startfält ändrar det inget och det var dax att rätta honom. Bra trav men lite svajigt och lite låg bl a i volterna. Första ökningen bar han mig fint hela vägen 7, 7.5, 7.5, och skolorna var bättre än igår överlag. Behöver få mer schwung men är på rätt väg nu.  Saxen helt ok och idag satt serierna där han i vart tredje fick 6,5, 7, 7  och i tvåorna fick 6,5, 7, 8. Piruetterna ok och alla siffror 6 och lite till. Tyvärr blev det plötsligt galopp i slutökningen vilket var surt. Så två rejäla missar men ändå ut på 63,578 % och fina sittror överlag. Att detta var årets sista start visste jag inte ännu så det gav mersmak att försöka rida alla rörelser utan plumpar nästa gång. 

Tack fina Rosse för härliga dagar i skarpt läge. 

Nedan visar jag filen från lördagens St George vilket är årets sista film från tävling.
Tack Åsa Glennhammar för filmandet :).

181101 Grattis min fina unge :)!! 23 år idag.
181101 Grattis min fina unge :)!! 23 år idag.
181101 Vi han plocka en kasse trattisar :)
181101 Vi han plocka en kasse trattisar :)
181104 Tidsfördriv jag gillar :)
181104 Tidsfördriv jag gillar :)

181103 St George Enköping

v. 45
5.11 Måndag
Vilodag helt, och det ser skönt ut när han traskar omkring och betar lite här och där.
På fm hade vi ridbanemöte med Wannesta Entrepenad Linus. Riktigt bra och om det blir som vi tänkt kommer banan att vara tipptopp till i vår. Härlig förhoppning :) Tack Acke och Lotta för ert stöd och engagement trots att ni själva inte längre har hästar. Hatten av. 

6.11 Tisdag
Uteritt med Veronica och Yra runt mörtsjötorp-vagnvägen. Känns het i börjar och då tuppspattade han ett tag. Det försvann dock efter vi kommit in i skogen. Härligt med uteritt i höstväder :).
7.11 Onsdag
Tömkörde över bommar och hinder. Han hoppar fint och det ser bra ut i båda varv. Ibland i v varv blir han kort hf men går fint i spår bade i stor och liten volt i både galopp och trav. Bär sig super i 8m volterna i galopp. 
8. 11  Torsdag 
Ridbanan i nya stövlar :) och jag tänker behålla dem ! Rosse lite seg men helt ok. Skritt runt fotbollsplanen efter. 
9.11 Fredag
Härlig uteritt på nyskrapade grusvägar runt Byringe-Mosstorp-Ekedalen ihop med Veronica och Yra. Härlig grådaskig dag men med 8 plusgrader. 
10.11 Lördag
Idag blev det vilodag ist för imorgon. Bara kände så. Luften har liksom gått ur mig då säsongen så plötsligt tog slut när Karlskoga ställde in min sista tävling. På Rosses sida med hans tävlingar 2018 har jag nu sammanställt året.
JISSES vilket fint år vi haft :) blir spännande att se om han får DM BRONS medalj i år.
Håll tummen. Den 30.11 är det avgjort.

11.11 Söndag
Red ett mjukt pass på banan, utan sporrar och med lösgjordhet och svar för lätta hjälper som huvudtanke. fina framdelsvändningar nu och massor samlad galopp- trav som blev fina. ryggade även mjukt. Red ut en kort skritt med Yra efter. Mysigt. +8 idag med :)
 

181105 Bra tankar samordnas :)
181105 Bra tankar samordnas :)
181108 Välkomna De Niro :)
181108 Välkomna De Niro :)

v. 46
12.11 Måndag
För exakt två år sedan kom Rosseau hem till oss.
Vilka händelserika två år vi haft och vilken fin häst jag köpte :).

idag var det skillnad mot för två år sedan :) +8  och vindstilla. 
Veronica och jag red runt masten-byringe vilket tar 1,5 tim i raskt tempo. Mjuka gräsvägar genom skogen i galopp och grusvägar med svikt i trav. Såna här dagar är riktig LYX :).

13.11 Tisdag
+ 8 idag med. Promenad med Rosse ihop med Lars och hundarna runt fotbollsplanen och stigen innan intag. Blev så då jag ägnade 2,5 tim till att oavbrutet klippa Lena. Jisses va päls hon hunnit sätta sedan jag klippte henne senast. Hon vet något, hon vet något. Brrrrr. 
14.11 Onsdag

15. 11  Torsdag 
Skodax 09.00
16.11 Fredag
Idag har jag läkartid med min handled. om jag behöver. ska känna efter men jag tycker jag är så mycket bättre. Eller så har jag vant mig. Å idag har jag ätit Ipren mot huvudvärk. Hmm ska kanske känna imorgon hur det egentligen känns. Hm. 
17.11 Lördag

18.11 Söndag

 

v. 47
19.11 Måndag

20.11 Tisdag

21.11 Onsdag

22. 11  Torsdag 

23.11 Fredag

24.11 Lördag

25.11 Söndag

 

v. 48
26.11 Måndag

27.11 Tisdag

28.11 Onsdag

29.11  Torsdag 

30.11 Fredag