MAJ 2018

1 Maj Tisdag
Idag åkte vi bussen till CT för första gången :). Rosse åkte jättebra och var allert redan från start. Vi jobbade först galoppen som just nu inte är i en så bra fas. Blir lite tralopp av det hela tycker jag. Men sen när vi jobbade traven klicklade han in och gick fantastiskt bra :) Första gånngen någonsin som jag tänkte WOW ! när jag travade. CT var lika paff hon :). Nu vet vi att han e på G !! Det börjar ju med glimtar och sen stärker man ihop glimtarna till korta perioder och SEN ... :)
2 Maj Onsdag 
Vilodag i ösregn.
3 Maj Torsdag
Idag kom Annelie från mitt jobb och skottade skit från Lenas hage i säckar att ha i trädgården :)
Perfekt med skithjälp :) !! Jag red Rosse på banan och vi jobbade plikttroget på mot våra starter på Lördag. Hade ingen bra känsla alls idag. Fräsch och lydig som alltid men seg och svårflörtad i bjudningen. Nåja, lydig iaf. Annelie och jag GOfikade hos mig innan hon styrde hem igen. Trevligt med lite besök på fm. Om du som läser detta har fm fria ibland så kom gärna å hälsa på :). Men smsa först så jag e hemma !  Hela em ösregnade det sen så jag åkte och köpte foder, provade min ridstövel hos skomakaren och fixade lite grejor till bussen innan det var dax för kvällens träningar.

4 Maj Fredag
Lars och Zingo åkte tidigt på äventyr idag :) så jag kom upp redan 5 och hann därför uppdatera hemsidorna lite :). Solen lyser härligt ute så nu sätter jag lite fart och rider + putsar inför morgondagen :)
5 Maj Lördag
Idag startar Rosse som vanligt ute i hagen tidigt på morgonen, men sen ska vi åka till Eskilstuna och göra årets första utestarter :) Håll tummarna !
Det blev en riktigt BRA dag :) med olika nyanser i BRA och lite skiftning i ehhvaah ?? .
Rosse var fin p framridningen och följsam i MSV B5 nog att knipa dryga 70% och PB :).
Det räckte till TVÅA i den klassen :) Härligt !
Framridningen till MSV An var blandad superfin häst- livrädd häst. Det var galet mycket hästar och jättetrångt. Rosse var med mig hela tiden och han var både lydig och kvick för mina hjälper, men kämpade med alla möten som vart tajta. Jag tyckte dock att han var fantastiskt duktig. MEN...
Så fort jag red ut från framridningen och mot tävlingsbanan tog han en djup suck av lättnad och det var som att punktera en ballong. Neej ! hann jag tänka och sen var det bara att försöka få liv i huvudet på honom igen. Han orkade liksom inte lyssna och koppla vad jag bad om. Inridningen och halten gick ok men sen startade han inte ! När han upptäckte mig blev det piaff, galopp, och lite blandade småskutt ända till första travdiagonalen var slut. Som tur var kunde jag sedan få honom med mig igen och jag kunde avlsuta den skakiga ritten  med en Rosse i bjudning på jobbet igen och då även med rejäl belöning och beröm. Har jag tur så var detta bra att det hände så att inlärningen blir att man får beröm när man lyssnar å jobbar. 

På torsdag rider vi en MSV A igen och det ska bli intressant att se hur han är då.
När han kom hem blev det ut i sommarhagen ett par timmar och beta. Glad. 

6 Maj Söndag 
Vilodag helt i sin hage.

Flitens lampa lyser :) Annelie hämtar gödning.
Flitens lampa lyser :) Annelie hämtar gödning.
180505 Fin start på tävlingsdag :)
180505 Fin start på tävlingsdag :)
180505 Busshäng i Eskilstuna.
180505 Busshäng i Eskilstuna.

7 Maj Måndag
CT kom hem till mig och hjälpte mig jobba Rosse inför torsdagen, och det blev ett bra jobb och Rosse kändes jättefin emellanåt. 
Jättebra Clinic på kvällen på Strömsholm. Tack Tinne, Lussan och Therese för fin inspiration !

180507 Tre TANTER på Clinic :) Jag, Maggan och Eva.
180507 Tre TANTER på Clinic :) Jag, Maggan och Eva.
Klart vi har våra sponsrade HÖÖKsjackor :)
Klart vi har våra sponsrade HÖÖKsjackor :)
Å denna Magiska Tinne var såklart just magisk i sin ridning :)
Å denna Magiska Tinne var såklart just magisk i sin ridning :)

8 Maj Tisdag
 
Jobbar såklart med torsdagens start i sinnet, och försöker få honom lite mer kvick men ändå kvar i bärighet. Gör ett bra jobb och jag vill verkligen få rida klokt i ritten på torsdag med tanke på vad som hände i Eskilstuna. Det är viktigt att Rosse vill göra ritterna med mig, och denna ritt ska just ha det budskapet till honom. Det är KUL att vi gör detta tillsammans. 
9 Maj Onsdag
Idag fick Rosse springa på töm så jag hann putsa stövlar och träns mm inför imorgon. Han såg fin och allert ut :).
10 Maj Torsdag
Tävlar Mariefred MSV A:1 och han känns mjuk och glad. Bestämmer mig för att just rida så, och pressar inte på så mycket. Han går in och går klassen lydigt och följsamt men lite för lite tryck tycker domarna. 64 % drygt och vi är placerad trea på det :).
Jag är jätteglad över känslan inne på banan idag, Jippiee ! Åker bra å e nöjd å glad.

11 Maj Fredag
Skomorgon och vi testar nu en vanlig men bredare och längre öppen sko och hoppas det blir lika bra som den svetsade konstiga :). Sedan Vilodag i hagen varav em i sommarhagen.
Rosse har fasnat i staketet med hb och slitit in hela tråden i hagen men kommit loss och verkar trots ytlig sår/brännskada insida hasen ha klarat sig hyfsat. Dagarna som följer får ge besked. Läskigt. Oroligt. Tvättar och täcker med kompress å tejp.

12 Maj Lördag
37,8 morgontemp, svullnaden ökat men den går neråt insida skena. Ser dock inte riktigt ok ut så jag smsar vet Anders å vi beslutar att med stöd av normaltemp avvakta vidare. 
13 Maj Söndag
37,8 morgontemp men svullen. Jag tar honom några varv i linan på ridbanan för att se hur det ser ut men han verkar i stort sett oberörd mekaniskt. Kanske lite fördröjd i lyft dock. kanske. Jag tar med honom på promenad i skogen Emmastigen och vi joggar på vägen där det går. Låter ok och känns härligt avspänd men ivrig. Pratar med Anders och vi avvaktar.

180509 Min lyxiga vardag :)
180509 Min lyxiga vardag :)
180510 MSV A:1 64,143% och 3:a !!
180510 MSV A:1 64,143% och 3:a !!
180511 Groomdax :)
180511 Groomdax :)
180511 Skotest 2
180511 Skotest 2
180512 Bussmeck Kent fixar belysningen.
180512 Bussmeck Kent fixar belysningen.

14 Maj Måndag
Orolig. Men tempen 37,8 är ju stabil och oförändrad så jag plåstrar om med kompresser och tape och släpper ut i hagen. Sårsvullnaden är nu insida ner till kotan och att det sjunker är ju helt enligt planen så ok i min värld. Skulle den stiga så blir det såklart något helt annat. Avanmäler helgens starter på hästhuset. Nästa start blir nu GP banan på Strömsholm 6 juni. 

På kvällen har jag tagit ledigt för att på Strömsholm se mästaren Kyra ha clinic. Åker dit med CT och möter upp Åsa och Sara och även Johanna och tillsammans har vi en trevlig kväll bland ytterligare drygt 950 åskådare. Jag tycker dock att budskapet blev lite luddigt både för ryttare och hästar och publik. Jag fick mer ut av förra veckans clinic helt klart. 

Mästaren Kyra på plats :)
Mästaren Kyra på plats :)
Elliot Nilsson på D-ponnyn Dogge Doggelito inledde inför fulla läktare.
Elliot Nilsson på D-ponnyn Dogge Doggelito inledde inför fulla läktare.
GARKryttaren Matilda Illerfelt med Wall Street Boy red ett bra jobb för Kyra.
GARKryttaren Matilda Illerfelt med Wall Street Boy red ett bra jobb för Kyra.

15 Maj Tisdag
Näe, nu kroknar jag. På morgonen var även Vb svullen i kotan och lite upp baksida. Fattar till en början inte varför och hoppas han inte gjort nån vrickning eller dyligt. Känns dock inte så varm och visar ingen hälta. Jag hittar till slut ett pyttelitet sår precis under sporren :). PHU, då är det bara att jodda över natten å hoppas det vänder. Man blir ju knäpp.
Dock ser skada nr 1 riktigt ok ut idag :)
Mindre oro så jag tar inte ut Anders.  Å startavgiften blir mindre än ett intyg så jag får svälja att detta kostade mig 810:-.Nåja, bra att det inte blev värre när han fastnade i staketet.
Eftersom jag inte ska rida passar jag på att åka och titta när CT morgonjobbar sina hästar :).
Det är roligt att då och då få följa hennes utveckling av hästarna. Fina båda två :).
Mamma ringer och vi bestämmer att hon kommer ner till oss vid lunch och stannar till middag. Vi går hundpromenad och fixar sedan lite attgöragrejor  tillsammans.

16 Maj Onsdag
Svullnaden hb i stort sett borta, och vb bara lite lite svampigt kvar. Sköönt ! Rosse och jag joggade bredvid varandra runt Byringe idag :) Han travar mjukt och med bra takt bredvid mig och känns jättefin :). 
17 Maj Torsdag
Red ut runt Byringe med Veronica och Yra. Det var kallt !! å blåsigt idag och Rosse var på tårna men stod stilla fint när jag satt upp och skrittade bra genom kroppen hela turen. Skönt att uppsittningen funkade ua efter 6 dagar helt utan ryttare och sadel. Härligt att rida igen :).
Fick beta i hage nr 4 på em. 

18 Maj Fredag
Det blåser kalla vindar å det är bara 11 grader varmt när jag morgonfodrar och släpper ut. Tänk vad fort man ställer om sig och tycker att 11 grader är burrigt. För bara någon månad sedan hade 11 grader varit vårvärme :). Nåja, Rosse ser jättefin ut i båda bakbenen på morgonen så idag ska vi jobba lite på töm och ta tag i gympan igen. Kul !
Han gör ett jättefint jobb med både skolor och skänkelvikning och jag önskar att jag var duktigare på tömkörning för HAN kan. Får bli lärd av honom helt enkelt :). Ser stundtals superfin ut. Blåser kallt men då håller bromsarna sig undan iaf. Jag hinner måla en timme och det blir fint men det tar tid. Alla trästaket ska vara klara i Maj är min plan, då kan jag ha tid till att hålla efter med gräsröjaren i juni, juli så det är fint runt ridbanan, hagar å stall. 

19 Maj Lördag
Idag var det äntligen dax med ett pas riktigt arbete igen :) å dagens plan var kvickare svar på hjälperna och sidvärts i alla gångarter. Det blev ett kanonpass och jag tror att Rosse tyckte det var lika kul som jag att jobba oss svettiga igen. Han var på slutet lätt för skänkeln å kvick i bakbenen både i framåt och tillbakaläget. Skolorna var jättefina och jag skymtar vita framskydd då och då. Kunde tempoväxla mer i öppnorna än i slutorna så det får jag träna lite på framöver. Superkul ! Monterade hyllan i garaget på kvällen och det kommer bli super att få koll på all utrustning jag har. Ska även sälja av en del inom kort.
20 Maj Söndag
Morgonen startades med migrän och utsläpp av hästarna och fixa klart stallet innan jag fick i mig medicin. Den hann dock verka innan jag hade dagens träningar vilket var tur. Efter det så var det dax för dagens höjdpunkt :) rida Rosse :). Dagens plan var att repetera gårdagens jobb samt att sitta ner i travarbetet istället för att rida lätt och det är en pärs för mig men jag anar nu glimtar av att bli buren på det sätt jag vill istället för att han pumpar ur luften ur mig. Spännande. När han e stark nog så jag kan få rida hans fina trav som jag vill, dååå ....
Ägnade hela dagen åt att sola ! i sällskap med Lars och Rasmus på vår altan först och sen vid stranden. Urskönt för en duracellkanin som jag. Lite avbrott för att hämta lunch å fika bara men annars flera timmar i solen :). Efter det lagade Lars och jag staketet i hagen, och att Rosse klarat sig så bra är en gåta. Hela långsidan på sommarhagen var loss från stolparna och indragen med hållare och allt långt in i hagen. Otäckt. Nåja efter det tog vi hundarna på en promenad och sen tog vi in hästarna för kvällen. Grillen fixade sen en härlig middag på Älg, majs, hallomi, lök, stekta champinjoner och kokt färsk broccoli och sparris. Fräscha delikatesstomater till som pricken över iet.
Härligt att äta gott ihop bara vi tre.

180512 Omplåstrad och ledig = rätt nöjd
180512 Omplåstrad och ledig = rätt nöjd
180515 Jag tittar när CT jobbar sina hästar. Hunden Maja kollar oxå :)
180515 Jag tittar när CT jobbar sina hästar. Hunden Maja kollar oxå :)
180515 Mamma och Zingo
180515 Mamma och Zingo

21 Maj Måndag

22 Maj Tisdag

23 Maj Onsdag

24 Maj Torsdag

25 Maj Fredag

26 Maj Lördag

27 Maj Söndag 

180518 Rosse på töm i solen.
180518 Rosse på töm i solen.

28 Maj Måndag

29 Maj Tisdag

30 Maj Onsdag

31 Maj Torsdag